Kaza, D-300 Karayolu’nun Akşehir ilçesi Değirmenköy Mahallesi yakınlarında gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Afyonkarahisar yönünden Konya istikametine seyir halinde olan N.A. (55) yönetimindeki 23 ABN 0** plakalı Volkswagen marka otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucunda refüje çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil büyük hasar alırken, motoru yerinden koparak yola savruldu. Araçta yolcu olarak bulunan S.A. (56) otomobilden fırlayarak refüje düştü. Sürücü N.A. ile araçta bulunan A.E.A. (26) ise otomobilin içinde sıkıştı.
İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak trafik akışını kontrollü bir şekilde sağladı. İtfaiye ekipleri, araçta sıkışan yaralıları bulundukları yerden çıkarmak için çalışmalara başladı. İlk müdahaleleri olay yerinde yapılan yaralılar, ambulanslarla Akşehir Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Kaza nedeniyle D-300 Karayolu’nun Konya istikametinde trafik bir süre kontrollü olarak sağlanırken, hurdaya dönen otomobil çekici yardımıyla yoldan kaldırıldı. Yola savrulan araç parçalarının temizlenmesinin ardından ulaşım normale döndü.
Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı. Olayın, sürücünün dikkatsizliği veya başka bir nedenden kaynaklanıp kaynaklanmadığı araştırılacak.