Konya'nın Ereğli ilçesinde, uyuşturucu satıcılarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda önemli bir başarı elde edildi. Edinilen bilgilere göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, suç ve suçluluk faaliyetlerini önlemek amacıyla yürütülen çalışmalar çerçevesinde, Ereğli ilçesinde istihbari bilgiler doğrultusunda harekete geçti.
Yapılan istihbari çalışmalarda, 4 şahsın Mersin ve Adana'dan temin ettikleri uyuşturucu maddeleri satışını gerçekleştirecekleri bilgisine ulaşıldı. Bu bilgiler ışığında, Jandarma ekipleri belirledikleri 5 adreste ve 4 araçta eş zamanlı arama gerçekleştirdi. Arama sonucunda, piyasa değeri yaklaşık 1.7 milyon lira olan 24 bin 648 adet sentetik ecza ele geçirildi. Ayrıca, suçtan elde edildiği değerlendirilen 250 bin lira nakit para da operasyon kapsamında bulundu.
Operasyonda yakalanan 4 kişiden 2'si ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Diğer 1 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, son şahıs ise çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ereğli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na teslim edildi. Elde edilen uyuşturucu maddeler ve nakit paraya el konuldu. Bu operasyon, Ereğli'de uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde yürütülen çalışmalara önemli bir katkı sağladı.