Konya Güneysınır ilçesinde bulunan lavanta tarlası, doğanın sunduğu güzelliklerle dolu bir alan olarak dikkat çekiyor. 35 bin metrekarelik bu alan, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Ali Korkmaz (60), Konya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 5 yıl önce lavanta ektiğini ve bu süreçte büyük bir özveriyle bakımını yaptığını belirtiyor. "Mor rengin sırrı" ifadesiyle bahçesinin 5'inci yılına ulaştığını söyleyen Korkmaz, "5 yıl boyunca lavantaları hiç sulamadan, sadece yağmurun bereketiyle büyüttük" diye ekliyor.
Lavanta tarlasının, yoldan geçenlerin durup hayranlıkla izlediği bir yer haline geldiğini vurgulayan Korkmaz, "Ziyaretçilerimizi güler yüzle karşılıyoruz. Onlar mutlu oldukça biz de mutluluk duyuyoruz" diyor. Ziyaretçilerin, bu doğal güzellikte fotoğraf çekmek ve doğayla iç içe vakit geçirmek için buraya geldiğini aktaran Korkmaz, ailelerin ve turistlerin bu alanı tercih ettiğini ifade ediyor.
Lavanta tarlası, sadece görsel bir şölen sunmakla kalmıyor, aynı zamanda insanların stres atmasına da yardımcı oluyor. Ziyaretçiler, tarlada geçirdikleri zamanın değerli olduğunu belirterek, doğanın sunduğu güzelliklerin tadını çıkarıyorlar. Bu durum, lavanta tarlasını daha da özel kılıyor ve bölgenin tanıtımına katkı sağlıyor.