Karapınar ilçesinde, yaban domuzlarının tarım arazilerine verdiği zararlar nedeniyle sürek avı düzenlendi. Bu etkinlik, Karapınar Kaymakamlığı ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı'nın öncülüğünde Erozyon Sahası'nda yapıldı. Son yıllarda artan yaban domuzu popülasyonu, çiftçiler arasında ciddi endişelere yol açtı. Özellikle Yeşilyurt Mahallesi ve çevresindeki ekili alanlar, yaban domuzları tarafından büyük ölçüde tahrip edildi.
Karapınar Çiftçi Malları Koruma Başkanı Mehmet Tevfik Seçilmiş, domuz popülasyonunun kayda değer bir şekilde artış gösterdiğini belirterek, "Bölgemizdeki çiftçilerimizin tarım arazilerine zarar veren yaban domuzları nedeniyle mağdur olmaması için kaymakamlık ve çiftçi malları koruma ile iş birliği yaparak dışarıdan gelen avcılar aracılığıyla birçok domuz etkisiz hale getirilmiştir. Bu tür çalışmalarımız devam edecektir." dedi.
Yetkililer, tarım arazilerinin korunması ve çiftçilerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla benzer av etkinliklerinin ilerleyen dönemlerde de ihtiyaç duyulması halinde sürdürülebileceğini vurguladı.