Konya Selçuklu'da Gerçekleşen Kazada Genç Kız Hayatını Kaybetti

Konya Selçuklu'da meydana gelen kazada, 21 yaşındaki Hatice Deveci ağır yaralanmış ve hayatını kaybetmiştir. Sürücü Hamdi Ç., tutuklanarak hakim karşısına çıkarıldı.

Konya Selçuklu'da Gerçekleşen Kazada Genç Kız Hayatını Kaybetti
Konya Selçuklu'da meydana gelen kazada, 21 yaşındaki Hatice Deveci ağır yaralanmış ve hayatını kaybetmiştir. Sürücü Hamdi Ç., tutuklanarak hakim karşısına çıkarıldı.
Google News'te Abone Ol

3 Aralık 2025 tarihinde akşam saatlerinde Konya'nın Selçuklu ilçesinde gerçekleşen kaza, Sancak Mahallesi Yeni İstanbul Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Fırat Kavşağı yönünden Otogar istikametine giden Hamdi Ç. yönetimindeki 42 AIN 37 plakalı Volkswagen marka otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu refüjdeki bir ağaca çarparak durabildi. Kaza esnasında araçta yolcu olarak bulunan 21 yaşındaki Hatice Deveci, kaza sırasında araçtan fırlayarak ağır yaralandı. Sürücü Hamdi Ç. da kazadan etkilenerek yaralandı. Ağır yaralı olan Hatice Deveci, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Sürücü Hamdi Ç. ise Beyhekim Devlet Hastanesi'nde tedavi olduktan sonra gözaltına alındı ve mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hamdi Ç.'nin Konya 25. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki yargılanma süreci başladı. Kaza anında 2.22 promil alkollü olduğu tespit edilen sürücü, mahkemede yaptığı savunmada, "Olay günü maktulü aradım. Görüşmek istedim. Arabayla maktulü evinden aldıktan sonra yola çıktık. Maktul arabada telefonumu almak istedi. Tartışmaya başladık. Ben de sağ şeritten sol şeride geçmek için gaza bastım. Direksiyon hakimiyetimi kaybettim. Keşke böyle bir şey olmasaydı. Onun yerine ben ölseydim. Bizim hayallerimiz vardı ama olmadı" ifadelerini kullandı.

Hatice Deveci'nin annesi Emine Deveci, mahkeme sırasında, "Kızım sanıkla son kez görüşmeye gitti. Sanık alkol kullandığı için konuşmak istemiyordu. O gidişte son gidişi oldu. Şikayetçiyim, en ağır cezayı almalarını istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, olay yerinde yeniden inceleme yapılmasına ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin