Konya Büyükşehir Belediyesi Taş Bina Kültür Sanat'ta yapılan tanıtım toplantısında, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü etkinliklerine dair detaylar paylaşıldı. Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Fikret Fidan, etkinliklerin “Huzur Vakti” temasıyla yapılacağını ifade ederek, dünyanın dört bir yanından katılımcıların aynı manevi atmosferi paylaşacağını dile getirdi.
Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Uzbaş, düzenlenecek etkinliklerle Hazreti Mevlana’nın çağrısını çağımız insanına yeniden hatırlatmayı amaçladıklarını belirtti. Uzbaş, bu yıl Şeb-i Arus etkinlikleri vesilesiyle tüm gönüllü dostları Konya’ya davet ettiklerini söyledi.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Ömer Faruk Belviranlı, etkinliklerin düzenlenme amacını vurgulayarak, Türkiye’nin zengin tarihi mirasının insanlığa ışık tuttuğunu kaydetti. Belviranlı, bu mirasın, insanlık için sunulacak hizmetlerin ilham kaynağı olduğunu ifade etti.
Konya Valisi İbrahim Akın ise, Hazreti Mevlana’nın evrensel çağrısının insanlığa açık bir davet olduğunu belirtti. Bu yılki etkinliklerin huzur, sevgi ve hoşgörü temalarını ön plana çıkaracağını vurgulayan Akın, etkinliklerin Konya’yı bir “huzur ve gönül şehri” olarak tanıtma amacını taşıdığını sözlerine ekledi.