Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, KTO'nun 2026 yılı bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıya katılan meclis üyelerinin mübarek üç aylarını tebrik eden Öztürk, Yalova'da DEAŞ terör örgütü üyelerine yönelik operasyonda şehit olan polislere Allah'tan rahmet diledi. Öztürk, konuşmasında "Konya'nın potansiyeline, iş dünyamızın sağduyusuna ve ülkemizin geleceğine inanıyoruz" dedi.
Ekonomik Durum ve Gelecek Öngörüleri
Öztürk, son dönemde yaşanan küresel belirsizliklerin ve ekonomik dalgalanmaların etkilerini hissettiklerini belirtti. Üretim altyapısının güçlü olduğu, ihracat kültürünün yerleşmiş bulunduğu ve girişimci profilinin yüksek olduğu Konya'nın, bu zorlu süreçte sanayi alanında üretime devam ettiğini vurguladı. İstihdamda istikrarı önceleyen ve ihracatta pazar çeşitliliğini artıran bir performans sergilediklerini ifade eden Öztürk, "Anadolu'nun güvenilir üretim merkezi olma özelliğimiz, 2025 yılında daha da görünür hale gelmiştir" şeklinde konuştu.Başkan Öztürk, KTO'nun yalnızca rakamlardan ibaret olmadığını, üyelerinin sahadaki gerçek ihtiyaçlarını yakından takip ettiklerini ve değişen şartlara hızlı uyum sağlayabilen çözümler ürettiklerini belirtti. 2026 yılı için ortak akıl ve iş birlikleriyle çalışmalara devam edeceklerini ifade etti. Ayrıca, küresel ekonomik dengelerdeki değişimlere dikkat çekerek, "Dünyada yeniden korumacı bir ekonomi hakim olmaya başladı. Ülkeler artık üretimlerini kendi ülkelerinde yapmak istiyor" dedi.
Üretimin Önemi ve Destek Çalışmaları
Öztürk, üretimin her zamankinden daha önemli hale geldiğini vurguladı. Enflasyon ve faiz oranlarının düşüşü, kurdaki dengelenmenin güçlenmesiyle 2026 yılının ikinci yarısından itibaren ekonomide bir rahatlama öngördüklerini belirtti. Geçtiğimiz Cumartesi günü Hatay'da açılışı yapılan Habib-i Neccar Camii'nin restorasyonuna katıldığını hatırlatan Öztürk, "Deprem bölgesinde 455 bininci konut hak sahiplerine teslim edildi. Bu süreçte emeği geçen tüm kurumlara ve katkı sağlayan hemşerilere teşekkür ediyorum" dedi.Toplantıda "KTO 2026 Yılı Oda Bütçesi ve Faaliyet Programı" meclisin onayına sunuldu ve oy birliğiyle kabul edildi. Başkan Öztürk, desteklerinden dolayı meclis üyelerine teşekkür etti.