Konya'da Şehit İtfaiye Ereri Mehmet Tekeli İçin Tören Düzenlendi

Konya'da bir mobilya fabrikasında çıkan yangında şehit olan itfaiye eri Mehmet Tekeli için düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı.

Konya'da Şehit İtfaiye Ereri Mehmet Tekeli İçin Tören Düzenlendi
Konya'da bir mobilya fabrikasında çıkan yangında şehit olan itfaiye eri Mehmet Tekeli için düzenlenen uğurlama töreninde duygusal anlar yaşandı.

Konya’nın merkez Karatay ilçesinde, Fevzi Çakmak Mahallesi Sedirler Caddesi'nde bulunan bir mobilya fabrikasında dün akşam saat 17.30 sularında yangın çıktı. Edinilen bilgiye göre, fabrikanın depo kısmında meydana gelen yangın, henüz belirlenemeyen bir nedenle başladı. Yangın ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri hızla sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken, polis ekipleri cadde üzerindeki trafik akışını kontrollü bir şekilde sağladı. Yangın söndürme çalışmalarına Konya İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA ekipleri de destek verdi. Uzun uğraşlar sonucunda yangın kontrol altına alındı ve söndürüldü. Ancak, yangında itfaiye eri Mehmet Tekeli (43) ve bir kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. İki çocuk babası Tekeli, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit İtfaiye Erinin Uğurlama Töreni

Şehit itfaiye eri Mehmet Tekeli’nin anısına Sancak İtfaiye Merkezi’nde bir uğurlama töreni düzenlendi. Törende Kuran-ı Kerim okunarak dua edildi. Tekeli’nin ailesi, yakınları ve mesai arkadaşları büyük bir acı yaşarken, şehidin naaşının cenaze aracına taşınması sırasında mesai arkadaşları tabuta yardım etti. Törende konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, "Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir zamanda yüreğimiz derin bir acıyla sarsıldı. İtfaiyecilik, zor ve ulvi bir görevdir. 2014 yılından beri birlikte çalıştığımız değerli şehidimiz Mehmet Tekeli, hemşehrilerimizin canını ve malını kurtarmak için büyük bir kahramanlık gösterdi. Şehidimize Allah’tan rahmet diliyorum" dedi.

Mehmet Tekeli’nin cenazesi, törenin ardından defnedilmek üzere Sarayönü ilçesi Gözlü Mahallesi’ne götürüldü. Cenaze törenine, şehit Tekeli’nin ailesi, yakınları, Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, protokol üyeleri, askeri ve mülki erkan ile Konya ve diğer şehirlerden gelen itfaiyeciler ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin