Kooperatif Üyeleri Sürdürülebilir Kooperatifçilik Eğitimi’nde Buluştu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kooperatifler için ‘Sürdürülebilir Kooperatifçilik Eğitimi Projesi’ başlatıldı.

18 Şubat 2021 Perşembe, 13:51
Kooperatif Üyeleri Sürdürülebilir Kooperatifçilik Eğitimi’nde Buluştu
-

Dünya ticareti, bilişim teknolojisindeki gelişmeler ve tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınından sonra değişen tüketici alışkanlıkları, pazarlama alanında e-ticaretin kullanımını yaygınlaştırdı. Bu kapsamda Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi de ürettikleri ürünleri pazarlama konusunda sorun yaşayan kooperatiflerin e-ticaret yolu ile ürünlerini yeni pazarlarla buluşturması ve gelir sağlamaları için proje çalışmalarına başladı.
5 gün olarak planlanan Sürdürülebilir Kooperatifçilik Eğitimi’nde ürünlerin pazarlanabilirliğini ve istihdamı artırmak, kooperatiflerin kalkınmasını sağlamak ve toplulukları kooperatifçiliğe teşvik etmek amaçlanıyor. Eğitimde, her yönüyle e-ticaretin yanı sıra üretimin ilk aşamasından başlayıp tüketiciye ulaşana kadar her aşama tek tek ele alınacak.

Şahutoğlu: “Kooperatiflerin pazar sorunlarını ortadan kaldırmak amacıyla projeler gerçekleştiriyoruz”
Eğitimlerin ilk gününde Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Tarımsal Hizmetler, Eğitim ve Kooperatifler Şube Müdür Vekili Selçuk Şahutoğlu, dünya ticaretinin değiştiğini, gelişen bilişim teknolojisinin hızla yayıldığını ve Covid-19 salgını ile beraber tüketicilerin alışkanlıklarının da değiştiğini vurguladı. Tüketicilerin bu süreçte daha çok temiz, hijyenik ve sağlıklı gıdaya ihtiyaç duyduğunu ifade eden Şahutoğlu, e-ticaretin de son zamanlarda giderek arttığını söyledi. Şahutoğlu, şöyle devam etti:

“Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak kooperatiflerin son zamanlarda yaşamış olduğu pazar sorunlarını ortadan kaldırmak, onlara bir pazar oluşturmak ve onlarla beraber onların ürünlerinin satışını gerçekleştirmek, gelir elde etmelerini sağlamak amacıyla projeler gerçekleştirmekteyiz. Üreticilerin ilk ürünü üretmesinden son tüketiciye ulaşana kadarki süreçte yasal izin, belge ve bu belgelerin hangi kurumlardan ne zaman, nasıl olacağı konusunda 5 günlük bir eğitim olacak.”

Değirmenci: “İlimizin çok zengin bir bitkisel ürün yelpazesi var”
Gıda Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Yusuf Değirmenci, katılımcılarla karşılıklı soru cevap şeklinde ilerleyen interaktif bir eğitim gerçekleştirdi. Değirmenci, sunumuna başlamadan önce, “İlimiz çok şanslı. Yani ilçeleri ile birlikte baktığınızda Türkiye'de ilk 10’a girebilecek en az 20 ürünümüz var. Çok zengin bir bitkisel ürün yelpazesi var ilimizin. Bu anlamda bu potansiyeli değerlendirmek de değerlendirebiliyor olmak da önemli. Bir şansımız da Büyükşehir Belediye Başkanımız da ziraat mühendisi ve daha öncesinde bu işlerin içerisinde olan biri. Bu anlamda da ben bu dönemi ayrı bir şans olarak görüyorum. Kendisi hem daha önceki bilgi birikimlerini belediyecilik yönetimi ve ekipleri ile birlikte sahaya aktararak bence çok güzel işler başarıyor” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”