Körfez Belediye Meclisi, Yarımca Amfi Tiyatro'sunun onarımına yönelik önemli bir toplantı gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Şener Söğüt başkanlığında yapılan toplantıda, uzun yıllar çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapan ancak zamanla bakım ihtiyacı doğan amfi tiyatronun yeniden ilçeye kazandırılması için karar alındı. Bu kapsamda Kocaeli Üniversitesi ile protokol yapılması ve iş makinesi filosunun yenilenmesi amacıyla Başkan Söğüt'e yetki verildi.
Yarımca Amfi Tiyatro, Kocaeli Üniversitesi Körfez Kampüsü içerisinde yer almakta olup, bakım ve çevre düzenlemesi için gerekli adımlar atılacak. Başkan Şener Söğüt, bu projenin önemine dikkat çekerek, "Protokolü imzaladıktan sonra hızlı bir şekilde ihaleye çıkacağız. Hazırlıklarımız tamam, bu yıl içinde çalışmaları başlatarak amfi tiyatroyu yeniden kullanılabilir hale getireceğiz." şeklinde açıklamalarda bulundu.
Meclis toplantısında ayrıca, belediyenin iş makineleri ve araç filosunun yenilenmesi konusu gündeme geldi. Mevcut araçların eski model olması ve sık sık arıza vermesi nedeniyle yenilenmesi gerektiğini ifade eden Başkan Söğüt, "Kamyon, kazıcı-yükleyici, temizlik aracı ve otobüs gibi araçlarımızı yenileyeceğiz. Bu konu hakkında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile görüştük ve olumlu bir yanıt aldık. İller Bankası'ndan kullanılacak 120 milyon liralık kredi desteği ile araç filomuzu güçlendireceğiz." dedi.
Toplantı sonucunda kredi kullanımı için de Başkan Söğüt'e yetki verilmesine karar verildi. Bu gelişmeler, Körfez'de önemli bir dönüşüm sürecinin başlangıcını işaret ediyor.
