Korkuteli'de düzenlenen mezuniyet töreni, 2014-2015 eğitim öğretim yılında 81 öğrencinin mezun olmasıyla gerçekleşti. Törende, okulu yaptıran hayırsever Mehmet Cadıl'ın sahibi olduğu Kanal 15 Televizyonu, mezuniyet sevincini canlı olarak yayınladı.
Okul Müdürü Başarıları Paylaştı
Fatma-Mehmet Cadıl Fen Lisesi mezuniyet gecesinde konuşan Okul Müdürü Durmuş Özokudan, "Okulumuz, çok yeni bir okul. Bu yıl ilk Anadolu Öğretmen Lisesi mezunlarımızı veriyoruz. Bunun mutluluğunu ve sevincini yaşamaktayız. Okulumuz 2008-2009 eğitim ve öğretim yılında faaliyete başlamıştır. O tarihten bu zamana kadar, okulumuz birçok başarıların altına imza atmıştır. 2011-2012 eğitim ve öğretim yılında ilk mezunlarımızı verdik. Okulumuz, 2011-2012'de üniversiteye yüzde 53, 2012-2013'te yüzde 63, 2013-2014'te ise yüzde 73 oranında öğrenci yerleştirmiştir. 2012 YGS dalında yüzde 90, 2013 yılında yüzde 92, 2014'te yüzde 94, bu yıl ise yüzde 100 oranında bir başarı elde ettik" dedi.
Hayırsever İş Adamının Vurgusu
Okulu yaptıran hayırsever iş adamı Mehmet Cadıl, "Ben ikinci çocukluğumu bu okullarda yaşıyorum. Okullardaki bu başarıyı, hizmetlisinden öğretmenine hep beraber çalışarak kazandık. Hepimiz bir bütünüz. Bizim okulumuzda disiplin var. Saygı var. Sevgi var" ifadelerini kullandı.
Törende, okul birincisi Havva Nur Karaca, okulun yaş kütüğüne adını çaktı. Sınıf sınıf çağrılan öğrenciler, mezuniyet kıyafetleri içinde sahneye gelerek mezuniyet belgelerini aldıktan sonra keplerini havaya attılar. Törenden sonra yerel sanatçı Fatih Burdurlu, bir konser verdi.
