Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı Sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Önemli Açıklamalarda Bulunarak Yeni Bir Türün Daha Ortaya Çıktığını Söyledi

Video konferans yöntemiyle Sağlık bakanı Fahrettin Koca başkanlığında saat 15.00’da toplanan Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sona erdi.

22 Nisan 2021 Perşembe, 17:53
G: 22.04.2021 - 18:21
Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı Sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Önemli Açıklamalarda Bulunarak Yeni Bir Türün Daha Ortaya Çıktığını Söyledi
-

Toplantı sonunda açıklamada bulunan Bakan Fahrettin Koca vaka sayılarındaki artış hızının azaldığını söyleyerek bundan sonra kısıtlama ve tedbirlere uyumla vaka sayısının düşeceğini ifade etti.
Salgın yönetimi açısından önemli olanın toplumla iletişim konusu olduğunu ve toplantıda bu konu üzerinde de durduklarını aktaran Bakan Koca, gerek tedbirlerin gevşemesi gerek mutasyonlar sebebiyle vaka sayılarının hızlı bir tırmanışa geçtiğini belirterek hafta başından itibaren artış hızının azaldığını ve gelecek günlerde düşüşe geçeceğini öngördüklerini söyledi.
Vaka sayılarında hedeflenen düşüşün sağlanamaması halinde tedbirlerin sıkılaştırılmasının değerlendirildiğini bildiren “Koca Mevcut mutasyonlar dışında yeni bir tür daha ortaya çıktı. Hindistan varyantlı olarak bilinen yeni bir tür mutasyon daha tespit edilmiştir. Ülkemizde henüz bu varyant tespit edilmese de yine hızlı bulaşan bu varyanta karşı tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda Hindistan’dan ve Hindistan temaslı seyahatlerden ülkemize giriş yapmak isteyen kişiler belirlenen yurtlarda karantinaya alınarak 14 gün gözetim altında tutulduktan sonra ülkeye girişlerine izin verilmektedir.” Dedi.

 AŞI PROGRAMI DEVAM ETMEKTE

Aşı programının Ramazan ayında planlandığı şekilde devam ettiğinin bilgisini veren Koca, Ramazan ayının başlamasıyla birlikte aşı olmayı düşünen vatandaşların sayısının arttığını ancak iftardan sonra da randevu alınarak aşı olunabildiğini söyledi.
Aşı tedariki ile ilgil,i bilgi de veren Bakan Koca, "2 aşı türü şu an aktif olarak kullanılmakta ve bunların sayısını artırmaya yönelik çalışmalar da devam etmektedir. Çok yakında Sputnik V aşısının da devreye gireceğini belirtmek isterim."dedi.
Yerli aşı, yerli güç ve güven demektir diye açıklamasına devam eden Koca " yerli aşılarımızdan insan denemelerine ilk başlayan inaktif aşı adayımız faz 2 çalışmasını tamamlamak üzere son gönüllülerin aşılanması yapılmış ve Mayıs ayı içinde son aşama olan faz 3 aşamasına geçecektir."dedi.

Salgın yönetiminde toplumu doğru bilgilendirmenin ve bir arada tutarak birlikte mücadele etmenin herkesin sorumluluğu olduğuna vurgu yapan Koca, "Geçtiğimiz günlerde dile getirdiğim sorumluluğun 84 milyonda, hepimizde olduğuna dair sözlerimin yanlış anlaşılmış olabileceğini düşünerek açmak isterim. Sorumluluk, suçlama ya da suçlu bulma manasına gelmez. Sorumluluk daha iyi koşullara ulaşmak için birlikte mücadele etmemizi, birlik ve beraberlikten ayrılmamayı, birbirimizi teşvik etmeyi, gayretlendirmeyi ve en önemlisi birbirimizi korumayı kapsayan kuşatıcı bir birliktelik idealidir. Salgınla mücadelede sorumluluk almamış, iyi kötü hiçbir değerlendirme yapmadan kategorik olarak kendisine benzemeyeni eleştirme alışkanlığı olan siyasi söylem sahiplerini salgını sorumsuzca siyasete alet etmek yerine sorumluluk alarak toplumla birlikte bu zorlu mücadeleye katılmaya davet ediyorum." ifadelerini kullandı.

"ÜZERİMDEKİ SORUMLULUĞU SİYASETE MALZEME ETMEDİM"

Birileri Bilim Kurulumuzu dahi hedef alarak bilime saygısının olmadığını saldırganca haykırsa da bu duruma siyasi bir karşılık vererek parçası olmayacağım diyen Bakan Koca açıklamasını şöyle sürdürdü;
"Topluma örnek olması gerekenler memnun olmadığı, kategorik olarak karşısında yer aldığı her şeye pervasızca saldırma hakkını kendinde görmemeli. Bu yaklaşım hakikatle yüzleşince son bulmalıdır. Gündem ve mücadelemiz sadece ve sadece vatandaşlarımızın sağlığını, huzurunu ve refahını korumaktan ibarettir. “İnsanlar ölüyor bunlar izliyor” demek önce bilim insanlarımıza, sağlık çalışanlarımıza, hasta yakınlarımıza, kurallara uyarak mücadeleye katılan tüm vatandaşlarımıza hakaret etmektir. Başarıyla yürütülen çalışmalar kimseye siyaseten kayıp yaşatmaz. Mevcut yönetimin mücadelede başarılı olmak için gayret etmesi yönetime karşı siyasi hesapları olanları öfkelendirmemeli."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor