Koruncuk Vakfı'nın Yürüttüğü “Çocuğum Özelim Buna Değerim” Projesi Tamamlandı

İstanbul Kalkınma Ajansı'nın Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı'nın yürüttüğü “Çocuğum Özelim Buna Değerim” projesi Aralık ayı sonu itibariyle sona eriyor.

27 Aralık 2017 Çarşamba, 07:50
Koruncuk Vakfı'nın Yürüttüğü “Çocuğum Özelim Buna Değerim” Projesi Tamamlandı
-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği'nin de ortak olduğu projede; Bolluca Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan korunma ihtiyacındaki çocukların sosyal, psikolojik ve fiziki şartlarını iyileştirmek yönünde çalışmalar gerçekleştirildi.

Koruncuk Vakfı, Bolluca Çocuk Evleri Sitesi'nde çocukların psiko-sosyal destek araçları ile çocukların topluma uyumunu artırmak ve fiziksel şartlarını iyileştirmek üzere gerçekleştirilen proje hakkında genel bilgi vermek üzere 27 Aralık Çarşamba günü kapanış toplantısı organize etti.

12 ay süren projenin temel faaliyetleri arasında koruma kararı bulunan çocukların psiko-sosyal ihtiyaçlarını erken dönemde tespit ederek gerekli rehabilitasyon ve iyileştirme çalışmaları ile desteklemek, çocukların temel okul eğitimi dışında yaşamsal becerilerini geliştirmek, çocuklarla birebir çalışan personeli mesleki ve psiko-sosyal açıdan güçlendirmek yer aldı. Tüm bu çalışmalar neticesinde personeli de destekleyerek çocuklara verilen hizmetin kalitesini artırma yönünde ilerleme kaydedilirken, çocuklara yönelik müdahale yaklaşımı ile yürütülen çalışmaların faydalarını ölçerek örnek bir model oluşturuldu.

“Çocuğum, Özelim, Buna Değerim” kapsamında Bolluca Çocuk Evleri Sitesi'nde yaşayan toplam 139 çocuk/genç projeden direk yararlandı. Çocuk ve gençlerin yaş ve gelişim özelliklerine göre psiko-sosyal tanı ve ölçme çalışmaları gerçekleştirildi, sonrasında yapılan değerlendirmeler sonucu tüm çocuklar aile terapisi ve Theraplay bazlı grup terapi çalışmalarına katıldı. 11 çocuk bireysel terapilere alındı. Tüm çocukların akademik başarılarını artırmaya yönelik, devam ettikleri sınıfın müfredatına uygun ders takviyeleri yapıldı. Öğrenme güçlüğü çeken 25 çocuğa özel öğrenme desteği verildi. Çocukların yetenekleri ve yatkınlıkları doğrultusunda resim, müzik ve drama eğitimlerinden oluşan sanat çalışmaları, doğa kampı gibi sportif-eğitsel tamamlayıcı çalışmalar organize edildi. Ayrıca çalışan 32 Anne-Teyze ve Gençlik Liderleri de grup terapi programı dahilinde psiko-sosyal destekten faydalandı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi