Kriz Merkezi 41 Günde 81 Bin 69 Çağrıyı Yanıtladı! Mersin Büyükşehir Belediyesinin Kriz Merkezi, 4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağında da Vatandaşın Hizmetinde

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kriz Merkezi, Koronavirüs salgını sürecinde de sokağa çıkma yasağı döneminde de vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Kriz Merkezi, kurulduğu günden bu yana geçen 41 günde toplam 81 bin 69 çağrıya yanıt verdi.

26 Nisan 2020 Pazar, 09:52
Kriz Merkezi 41 Günde 81 Bin 69 Çağrıyı Yanıtladı! Mersin Büyükşehir Belediyesinin Kriz Merkezi, 4 Günlük Sokağa Çıkma Yasağında da Vatandaşın Hizmetinde
-

Vatandaşların gıdadan bebek mamasına, sağlık paketinden dezenfeksiyon taleplerine kadar birçok isteği ekipler tarafından dinlendi, tek tek analiz edildi. Dört günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde de Kriz Merkezi vatandaşlara dört dörtlük hizmet sundu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kriz Merkezi, tüm dünya ile birlikte Türkiye’yi de etkisi altına alan Koronavirüs salgını sürecinde vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. 23 Nisan’da başlayan 4 günlük sokağa çıkma yasağı sürecinde de vatandaşların artan taleplerini karşılayan Kriz Merkezi, çağrılara anında yanıt vererek, taleplerin karşılanmasını sağladı. Kriz Merkezi, kurulduğu günden bu yana geçen 41 günde 81 binden fazla çağrıya yanıt verdi.
Sokağa çıkma yasağında da Kriz Merkezi’nden kesintisiz hizmet
23 Nisan’da başlayan ve hafta sonu ile bağlanarak 4 güne çıkarılan sokağa çıkma yasağında da Büyükşehir Belediyesi Kriz Merkezi, genç, yaş almış demeden tüm vatandaşların yanında yer aldı. “0324 533 37 21” numaralı telefona ulaşan ve taleplerini ileten vatandaşlar, evlerinden çıkmadan eksiklerini karşılama olanağı buldu. Kriz Merkezi, kurulduğu günden bu yana geçen 41 günlük sürede toplam 81 bin 69 çağrıya yanıt verdi. Vatandaşların gıdadan bebek mamasına, sağlık paketinden dezenfeksiyon taleplerine kadar birçok isteği ekipler tarafından dinlendi, tek tek analiz edildi.
Gıda kolileri ve sıcak yemekler ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor
Koronavirüs günlerinde çalışamayan, evine ekmek götüremeyen vatandaşların Kriz Merkezi’nden en çok talep ettiği ihtiyaçların başında gıda kolisi ve sıcak yemek var. Virüs dolayısıyla ekonomik anlamda oldukça sıkıntılı günler yaşayan ve tenceresinde sıcak yemeği kaynamayan vatandaşın yardımına Kriz Merkezi koşuyor. Kriz Merkezi’ne şimdiye kadar 71 bin 277 vatandaş gıda yardımı için ulaştı. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi bünyesinde kurulan Kriz Merkezi’nin yanı sıra Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da Kriz Merkezi ile eş zamanlı bir şekilde gıda kolisi ve yemek yardımlarını yürütüyor.
Aşhane’nin yemekleri daha fazla sofrada yer alıyor
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi ile Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri her geçen gün daha fazla yurttaşa ulaşıyor, gıda kolileri ile evlerde tencerenin kaynamasını sağlıyor. Aşhane’den giden sıcak yemekler daha fazla sofrada yerini alıyor. Her gün daha fazla kişinin karnına sıcak yemek girmesine vesile olan ekipler tarafından şu ana kadar 50 binin üzerinde vatandaşa, 15 bine yakın esnafa gıda kolisi dağıtıldı. Toplam dağıtılacak olan gıda kolisi sayısı ise 165 bin düzeyinde bulunuyor.
Evinden çıkamayan 65 yaş üstü yurttaşların da aralarında bulunduğu 8 bin kişiye günlük olarak sıcak yemek dağıtımı yapılıyor. Ayrıca Koronavirüs sürecinin kahramanları olan sağlık çalışanlarına da ücretsiz sıcak yemek ulaştırılıyor. Şu ana kadar Akdeniz’de 10, Mezitli’de 4, Toroslar’da 8 ve Yenişehir’de 6 Aile Sağlığı Merkezi olmak üzere toplam 28 Aile Sağlığı Merkezi’ndeki 330 sağlık çalışanına her gün öğle yemeği götürülüyor.
Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ise mevsimlik tarım işçilerine gıda kolilerini ulaştırıyor. Çadırlarda oldukça zorlu şartlarda yaşayan mevsimlik tarım işçisinin yer aldığı 1327 aileye gıda kolisi ulaştıran ekipler, Ramazan ayı boyunca daha çok aileye ulaşmaya devam edecek.
Mersin’de bebeklere ‘El Bebek Gül Bebek’ bakılıyor
Türkiye’de bir ilk olan ‘El Bebek Gül Bebek’ projesi kapsamında 6-12 ay arası bebeği bulunan ailelerin talebi ile içerisinde bebek bezi, ıslak mendil, bebek sabunu ve bebek şampuanı yer alan set, evlere kadar götürülüyor, Mersin’de bebeklere ‘El Bebek Gül Bebek’ bakılıyor. Şimdiye kadar 9 bine yakın bebek seti talebi alan Kriz Merkezi, gelen talepleri titizlikle değerlendiriyor ve gerçekten ihtiyaç sahibi ailelerin bebeklerine ulaşıyor. Ekipler, titiz incelemelerin sonunda 2 bin 394 ailenin bebeğine ‘El Bebek Gül Bebek’ seti ulaştırdı.
Dezenfekte çalışmaları dur durak bilmiyor
Kriz Merkezi’ne gıda ve yemek talebinin yanı sıra dezenfeksiyon talebi de geliyor. İlçelerle sağlanan koordinasyon sayesinde gelen çağrıların yalnızca 425’i ilçe belediyelerine yönlendirilerek dezenfeksiyonu sağlanırken, Büyükşehir Belediyesi dezenfeksiyon planı doğrultusunda 29 bin 66 işyeri ve kamu kurumu dezenfekte edildi. Kriz Merkezi’nin yanı sıra Büyükşehir Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ekipleri de vatandaşların temasta bulunduğu alanları dezenfekte çalışmalarını rutin bir şekilde sürdürüyor.
Büyükşehir sağlık çalışanları için siperlik maske üretiliyor
Büyükşehir’in Koronavirüs sürecinde en çok talep alan hizmetlerinden birisi de sağlık paketleri. Kriz Merkezi şu ana kadar 6 bin 836 adet hijyen paketi çağrısı aldı. Sağlık çalışanları tarafından değerlendirilip analiz edilen talepler sonucunca diyaliz hastası, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, kanser hastası olan 3 bin 593 kişiye sağlık paketi teslim edildi.
Büyükşehir Belediyesi’ne ait 3D yazıcı atölyesinde toplam 5 adet 3D yazıcı ile sağlık çalışanları için günlük 30 adet siperlik maske üretiliyor ve dağıtılıyor. Şu ana kadar 403 adet siperlik maske sağlık çalışanlarına ulaştırıldı.
Yeni WhatsApp hatları ile daha çok vatandaş Büyükşehir’e ulaşıyor
Büyükşehir ayrıca Kriz Merkezi’ne gelen çağrı yoğunluğunu da dikkate alarak vatandaşların ihtiyaçlarına daha hızlı yanıt verebilmek adına yeni WhatsApp hatları kurdu. Kurulan Whatsapp hatları ile daha çok sayıda vatandaş Büyükşehir’e rahatça ulaşabiliyor ve talebini iletiyor. İhtiyaçlarını WhatsApp hattı üzerinden ulaştırmak isteyen vatandaşlar 0531 571 46 37(38-39) numaralardan ve yaşadıkları mahallelerin muhtarları üzerinden iletişim kurabiliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Songül
03:19
27 Nisan 2020 Pazartesi
Bizim buraya varmı bebek yardımı 12 aylık bebeğim tarsus
178.241.142.155
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor