Küçükçekmece'de Ayşe Tokyaz cinayetinde Cemil Koç için ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi.

Küçükçekmece'de eski polis memuru Cemil Koç'un öldürdüğü üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz davasında savcı mütalaasını sundu. Savcı, Koç hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Duruşmada, Koç’un Tokyaz’ı planlı bir şekilde öldürdüğü ve cesedinin bavula konularak yol kenarına bırakıldığı ifade edildi.

Küçükçekmece'de Ayşe Tokyaz cinayetinde Cemil Koç için ağırlaştırılmış müebbet cezası istendi.
Küçükçekmece'de eski polis memuru Cemil Koç'un öldürdüğü üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz davasında savcı mütalaasını sundu. Savcı, Koç hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Duruşmada, Koç’un Tokyaz’ı planlı bir şekilde öldürdüğü ve cesedinin bavula konularak yol kenarına bırakıldığı ifade edildi.

Küçükçekmece'de 11 Temmuz'da yaşanan olayda, üniversite öğrencisi Ayşe Tokyaz'ın cesedi, eski polis memuru Cemil Koç tarafından bavula konularak Eyüpsultan'da yol kenarına bırakılmıştı. Dava, Küçükçekmece 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Duruşmaya, tutuklu sanık Cemil Koç ve diğer tutuklu sanıklar, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Duruşma salonunda müşteki Esra Tokyaz ve tarafların avukatları da yer aldı.

Olayın Detayları

Duruşmada, mahkeme taraflara delil durumu hakkında söz verdi. Taraflar, toplanmasını istedikleri delil bulunmadığını belirtti. Tutuklu sanık Oğuz Kal, dün dinlenen taksicinin yalan söylediğini ifade etti. Bu sırada müşteki Esra Tokyaz, sanığa şişe fırlattı ve mahkeme başkanının talimatıyla salondan çıkarıldı.

Mütalaa ve Suçlamalar

Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında sanık Cemil Koç'un Ayşe Tokyaz ile sevgili olduğunu ve öldürme eylemini soğukkanlılıkla planladığını belirtti. Mütalaada, Koç'un Tokyaz’ı zorla evde tuttuğu ve olayın bu şekilde gerçekleştiği ifade edildi. Koç'un, Tokyaz'ı defalarca darp ederek canavarca bir hisle öldürdüğü, bu süreçte maktulün vücudunda kemik kırıkları meydana getirdiği vurgulandı. Ayrıca, sanıkların olaydan sonra cesedi yok etme girişiminde bulundukları da belirtildi.

Cezalar ve Beraat Talepleri

Savcılık, mütalaasında sanık Cemil Koç için ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. Ayrıca, Oğuz Kal için de benzer bir ceza istendi. Diğer sanıklar hakkında ise suç delillerini yok etme suçundan hapis cezası talep edildi. Tutuksuz sanık Mustafa Enes Aktaşçı'nın beraatı istendi.

İddianame ve Önceki Suçlar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ayşe Tokyaz'ın "maktul", ikiz kardeşi Esra Tokyaz'ın "müşteki" olarak yer aldığı belirtildi. Cemil Koç'un daha önceki suç kayıtlarının bulunduğu ve Ayşe Tokyaz'ın Koç'un evinde kaldığı, en son 7 Temmuz'da orada kavga yaşadığı ifade edildi. Kardeşi Esra Tokyaz, olay sonrası polise başvurarak durumu bildirmişti.

Adli Tıp Raporu

Adli Tıp Kurumu raporunda, Ayşe Tokyaz'ın vücudunda uyuşturucu maddelerin bulunduğu, ölüm nedeninin ise kafa travması ve beyin kanaması olduğu tespit edilmiştir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin