Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan Mersin’de

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan bir dizi incelemelerde bulunmak üzere ilimize geldi.

21 Ağustos 2019 Çarşamba, 15:03
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan Mersin’de
-

Silifke ilçesinde bulunan tarihi ve turistik yerleri gezen Bakan Yardımcısı Alpaslan’a Vali Ali İhsan Su ile birlikte TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı 65. Dönem Kalkınma Bakanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Mersin Milletvekilleri Hacı Özkan, Zeynep Gül Yılmaz, Ali Cumhur Taşkın, Kaymakam Şevket Cinbir, Adana Rölöve ve Anıtlar Müdürü Betül Kiminsu, protokol üyeleri ve sivil toplum kuruluş temsilcileri eşlik etti.
İncelemelerine Cennet-Cehennem Ören Yeri ile başlayan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan burada inşası devam eden asansör ve seyir terası ile ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Ardından Silifke Kaymakamlığına geçen ve Kaymakam Şevket Cinbir’i makamında ziyaret eden Bakan Yardımcısı Alpaslan, Silifke Kalesinde devam eden restorasyon çalışmalarını da yerinde inceledi.
Silifke Kalesi’ndeki incelemelerini tamamlayan Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan ve beraberindekiler Uzuncaburç antik kentini de ziyaret etti. Burada yürütülen kazı çalışmaları hakkında kazı ekibinden bilgi alan Bakan Yardımcısı basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan Anadolu’nun her köşesinde çok önemli tarihi ve kültürel miraslar barındırdığına dikkat çekerek ziyaretinin amacının Mersin’in kültür ve turizm potansiyelini yerinde görmek olduğunu ifade etti. Geçmişi Hititlere kadar uzanan Uzuncaburç antik kentinin kamuoyunda yeterince bilinmediğine işaret eden Bakan Yardımcısı Alpaslan, kısa zamanda doğru projelerle antik kentin tanıtımının yapılmasının ve önemli bir kültür mirası olarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanacağını kaydetti. Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesinde sürdürülen önemli kazıların yılın on iki ayı sürdürülmesi yönünde çalışmalar yürüttüklerini belirten Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, önümüzdeki yıldan itibaren Uzuncaburç’ta yürütülen kazıların da bu kapsama alınacağı bilgisini vererek sözlerini noktaladı.
Bakan Yardımcısı Alpaslan’ın açıklamalarının ardından konuşan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı ve 65. Dönem Kalkınma Bakanı Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Uzuncaburç antik kentini geçtiğimiz yıl içerisinde ziyaret ettiklerini hatırlatarak, 3 bin yıllık geçmişe sahip antik kentin ilimiz ve ülkemiz turizmine kazandırılması amacıyla proje çalışmalarına başlandığını söyledi. Antik tiyatro, tapınak ve Helenistik kulenin proje aşamasının bittiğini, kalan kısımların da proje çalışmalarının da kısa sürede gerçekleştirilmesini planladıklarını kaydeden 65. Dönem Kalkınma Bakanı Elvan, yaklaşık 12-13 milyon TL değerindeki yatırımın Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2020 yılı yatırım programına alınacağını sözlerine ekledi. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan, önümüzdeki yıllarda Uzuncaburç antik kentinin önemli bir cazibe merkezi haline geleceğine olan inancını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.
İnceleme gezisi, Cambazlı mahallesinde bulunan tarihi kilisenin ziyaret edilerek, yürütülen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alınmasıyla sona erdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor