Kuran-ı Kerim Tilaveti İle Başlayan Programda İl Müftüsü Aydın Yığman Tarafından Dua Edildi

Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan hanımefendi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Valiliğimizin ev sahipliğinde şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen akşam yemeğinde, şehit aileleri ve gazilerle bir araya geldi.

15 Temmuz 2022 Cuma, 11:44
Kuran-ı Kerim Tilaveti İle Başlayan Programda İl Müftüsü Aydın Yığman Tarafından Dua Edildi
-

Şehitlerimizin aileleri, Gazilerimiz ve ailelerinin onur konuğu olarak katıldığı programa, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Bedri Dursun, Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, kurum amirleri, STK temsilcileri iştirak etti.

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda İl Müftüsü Aydın Yığman tarafından dua edildi.

Programda yaptığı konuşmasına 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelmekten büyük bir onur duyduğunu belirten Vali Pehlivan, “Türkiye olarak biz büyük bir aileyiz. Bugün 81 ilimizde olduğu gibi Mersin İlimizde siz saygıdeğer misafirlerimizle bu sofra etrafında toplandık. Ülkemizin dört bir yanında güvenlik ve huzur içinde yaşayabiliyorsak bu Şehitlerimizin, Gazilerimizin sayesindedir. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz necip milletimiz, bin yıldır bu topraklarda vatanı için canını feda etmekten asla çekinmeyen kahraman nesillere sahiptir. Bunun içindir ki tarihimiz büyük fedakarlıklarla kazanılan büyük zaferlerle, destanlarla doludur.

15 Temmuz arifesindeyiz. Silahlı terör örgütü FETÖ’nün hain darbe girişiminin üstünden 6 yıl geçti ama unutmadık, unutmayacağız. Birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşlik bağlarımızı yok etmeye çalışanlara karşı; tarih boyunca olduğu gibi, 15 Temmuz'da da o takdire şayan milli şuur ile bölücü, yıkıcı şer odaklarına karşı milletimiz kenetlenerek dimdik durdu. Şehitlerimiz, gazilerimiz ve o gün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanları dolduran vatandaşlarımız ile ordumuzun, emniyetimizin, jandarmamızın içinde milli manevi değerlerine, vatanına, milletine bağlı kardeşlerimiz sayesinde bu kalkışmanın üstesinden geldik ve birliğimizi beraberliğimizi hep birlikte bugünlere taşıdık.

Milletimiz; yediden yetmişe, kadınından erkeğine, gencinden yaşlısına, hangi düşünce veya inanç yapısına sahip olursa olsun, yollara, meydanlara koşarak cumhuriyetimize, demokrasimize, birlik ve beraberliğimize cansiperane bir şekilde sahip çıktı. Yıkıcı, bölücü saldırılara asla boyun eğmeyeceğini, tarih boyunca ölümüne büyük mücadeleler sonucu elde ettiği kazanımları ne pahasına olursa olsun koruyacağını en güçlü şekilde kanıtladı. Bağımsızlık aşkını bütün dünyaya bir kere daha haykırdı.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda, teşriflerinden dolayı değerli ailelerimize teşekkür eden Vali Pehlivan, “15 Temmuz Şehitlerimizi ve bütün Şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden Gazilerimizi rahmetle, hayatta olan Gazilerimizi şükranla yad ediyorum” dedi.

Yemek programına katılan şehit ailelerimiz ve gazilerimizin masalarını tek tek dolaşarak yakından ilgilenen Vali Ali Hamza Pehlivan ve eşi Yıldız Pehlivan hanımefendi, program sonunda misafirleriyle sohbet etti, taleplerini dinledi, birlikte günün anısına fotoğraf çektirdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı