Kurs Merkezi Öğrencileri Doğru Tercih İçin Bir Arada

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile EKET Fuarcılık işbirliğinde üniversiteye hazırlanan öğrenciler için “Üniversite Tercih Günleri” düzenlendi.

03 Mart 2020 Salı, 10:11
G: 03.03.2020 - 11:14
Kurs Merkezi Öğrencileri Doğru Tercih İçin Bir Arada
-

Öğrencilere üniversite tercihlerinde alternatif yaratmak ve bölümler hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen etkinlik, Atatürk Kültür Merkezi’nde gün boyu devam etti.
Türkiye’nin dört bir yanından 28 üniversitenin katılım sağladığı etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi öğrencileri yoğun katılım gösterdi. Tarsus’tan Anamur’a birçok okuldan da katılım sağlayan öğrencilerin bir arada olduğu etkinlikte öğle arası Büyükşehir tarafından çorba ikramı yapıldı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile EKET Fuarcılık işbirliğinde üniversiteleri aday öğrencilerle bir araya getirmek amacıyla “Üniversite Tercih Günleri” düzenlendi. Üniversiteler hakkında bilgi sahibi olan ve eğitim danışmanları tarafından gerçekleştirilen sunumları dinleyen öğrenciler, stantları tek tek gezerek hem üniversiteler hem de bölümler hakkında detaylı bilgi sahibi oldu.
Atatürk Kültür Merkezi’nde gün boyu devam eden etkinliğe, Türkiye’nin dört bir yanından 28 üniversitenin temsilcileri katılım sağladı. Tarsus’tan Anamur’a birçok okuldan katılım sağlayan öğrencilerin bir arada olduğu etkinlikte öğle arası öğrencilere Büyükşehir Belediyesi tarafından çorba ikramı yapıldı. Programa, Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş katıldı.
Gündeş: “Umut ediyorum iyi bir üniversite dönemi, iyi bir gelecek sizlerle olur
Öğrencilerin tercihlerinin gelecekte yaşamlarını belirleyeceğini, o nedenle bu dönemde üniversite adayı öğrencilerin kendilerine sunulan imkanı çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirten Strateji Geliştirme Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, “Öyle bir noktadasınız ki yapacağınız tercihler, yaşama bakışınız, kendimizle olan yüzleşmemiz, her şey sizin gelecekte yaşamınızı etkileyecek ve belirleyecek. Böyle bir şans var. Üniversiteler sizin ayağınıza geliyor, kendilerinin nasıl bir eğitim sistemi içinde olduklarını, size ne vermek istediklerini, buradaki temasla görebiliyorsunuz. Hepiniz yolun başındasınız, içinizde bir heyecan var. Umudunuzu sürekli içinizde yeşerterek, doğru tercih yaparak, rehber öğretmenlerinizle sürekli temas halinde olarak bu süreci tamamlayın. Umut ediyorum iyi bir üniversite dönemi, iyi bir gelecek sizlerle olur. Mersin Büyükşehir Belediyesi adına hepinize başarılar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun, hepinizi seviyorum” dedi.
Kurs Merkezi öğrencilerinden fuara yoğun ilgi
Bu yıl ilk defa Büyükşehir işbirliğinde, Mersin’de 4’üncüsü düzenlenen “Üniversite Tercih Günleri”ne Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde merkez ile birlikte 8 ilçede toplam 4 bin 372 öğrenciye hizmet veren Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde eğitim gören öğrenciler yoğun katılım gösterdi. Kurs merkezinde aldıkları eğitim, sosyal ve kültürel aktivitelerle desteklenen öğrenciler, yaratılan fırsattan çok memnun kaldı.
Fatma Erdinç: “Üniversitelerle alakalı bilgi edindim, bizim açımızdan güzel bir etkinlik”
Erdemli Kurs Merkezi’nde eğitim gören ve iyi bir hazırlanma süreci geçirdiğini söyleyen Fatma Erdinç, “Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Eğitimlerimiz güzel gidiyor, iyi bir hazırlanma sürecindeyiz. Güzel bir eğitim aldığımı düşünüyorum. Üniversitelerin tanıtım broşürlerini dağıttılar. Hepsiyle ayrı ayrı görüştük. Bizim açımızdan güzel bir etkinlik. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Harun Acar: “Bu etkinliği ailemle bile yapamam ama bunu Mersin Büyükşehir Kurs Merkezi ile yaptım. Bu kurs iyi ki var”
Büyükşehir Belediyesi Kurs Merkezi’nde eğitim almaktan dolayı çok mutlu olduğunu, eğitimlerin yanı sıra çeşitli aktiviteler yaptıklarını da belirten Harun Acar, “Bu fırsatı tanıdığı için Sayın Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum. Bu etkinliği ailemle bile yapamam ama bunu Mersin Büyükşehir kurs merkezi ile yaptım. İyi ki var, iyi ki olmuş çünkü verimli geçiyor. Derslerimde başarılı oldum. Normalde denemeye girdiğimde netlerimden zayıf alıyordum ama kursa gitmemle beraber bu netlerim yükseldi, üniversiteye yerleşebileceğimi düşünüyorum, memnunum” ifadelerini kullandı.
Çağla Erat: “Birçok üniversiteyi tanıma fırsatı bulduk”
Kurs Merkezi’nde aldığı eğitimin pek çok kurumdan daha iyi olduğunu düşündüğünü dile getiren Çağla Erat, “Eğitimlerimizin yanında sosyal aktiviteler de yapıyoruz, bugün olduğu gibi. Birçok üniversiteyi tanıma fırsatı bulduk. Düşünmediğimiz üniversiteleri tanıma fırsatı bulduk. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e teşekkür ediyoruz bize böyle bir fırsat sunduğu için” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti