KÜSİ'den Tarsus Ticaret Borsasına Ziyaret

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı koordinatörlüğünde Karabük Kamu Üniversite Sanayi İşbirliği Kurulu ( KÜSİ ) Tarsus Ticaret Borsasını teknik gezi ve inceleme programı kapsamında ziyaret etti.

27 Haziran 2019 Perşembe, 12:40
KÜSİ'den Tarsus Ticaret Borsasına Ziyaret
-

Sektörel gelişimin ve çeşitliliği sağlanması, diğer bölgelerdeki, başarılı örneklerin incelenmesi, Karabük'te uygulanması ve tecrübe paylaşımı amacıyla gerçekleştirilen teknik gezi ve inceleme heyetinde Karabük Valiliği Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü , Karabük Valiliği Basın Ve Halkla İlişkiler Müdürü Bilal Yatmaz, Karabük İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun, Karabük İşkur İl Müdürü Coşkun Güven, Karabük Sanayi Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu, Karabük Kosgeb İl Müdürü Serhat Saygın, Karabük Esnaf Odaları Birliği Genel Sekreteri Hasan Şahin, Karabük Üniversitesi Küsi Temsilcisi Prof. Dr. Halil Demir, Karabük YDO Koordinatörü Sakin Eren, Karabük YDO Personeli Halil Köroğlu Tarsus Ticaret Borsasını ziyaret etti.
Başkan Murat Kaya'ya heyetin ziyaretinde Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Seçer, Meclis Başkan Yardımcısı Fatma Temel ile Genel Sekreter Hasan Şanlı eşlik etti.
Borsa Başkanı Murat Kaya Karabük KÜSİ heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, " Önemli projeler üreten, Tarsus ve bölgemiz için büyük önem arz eden konuları yakından takip eden bir kurum olarak; bizim de bir gözümüz piyasalardaki ticaret ortamında, bir gözümüz ekonomik kalkınmaya değer sağlayacak konularda.Borsamız 70 yıla yakın tarihi ile Tarsus'un ve bölgenin tarım ticareti ile ekonomisinin itici gücü olmuştur. Bugün Borsamız, 30 bin metrekarelik alanda 2 bin 500 ton kapasiteli sıfır ve -18 derece soğuk hava depoları, her biri 500 tonluk 14 adet yatay depoları, üyelerinin ihtiyacına cevap veren büroları, kantar hizmeti ile teknik alt yapı, ergonomi, çalışma ortamı , çağa uygun elektronik ve dijital iletişimden, laboratuar alt yapısına ve elektronik satış salonuna kadar her türlü donanıma sahip bir çok il borsasından daha yüksek işlem hacmi ile hizmet vermektedir.Tarsus dışında hiç bir yerde 65 çeşit tarım ürününün üretimi gerçekleşmemektedir. Tarsus, gerek verimli arazileri, gerek tarıma dayalı sanayinin ham maddesini karşılayacak gücü ve gerekse yetişmiş genç nüfusu ile bölge ekonomisinin can damarlarından biridir.Mersin ilinin 6 milyar TL'lık gayri safi tarımsal üretimin % 30 'u Tarsus tarımından sağlanmaktadır." diyerek Tarsus ve Borsa hakkında bilgiler verdi.
Ziyaretin sonunda ; Karabük Valiliği Özel Kalem Müdürü Mustafa Cücü ile Karabük YDO Koordinatörü Sakin Eren ziyaret anısına, Başkan Murat Kaya'da KÜSİ ziyaretinin anısına içinde Tarsus Sarıulak Zeytinyağı bulunan hediye takdiminde bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”