Kütahya Altıntaş’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri gerçekleştirildi.

Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma programı, çeşitli katılımcılarla birlikte yapıldı.

Kütahya Altıntaş’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri gerçekleştirildi.
Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla düzenlenen anma programı, çeşitli katılımcılarla birlikte yapıldı.

Kaymakam Ayşegül Yıldırım’ın öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe, Cumhuriyet Başsavcısı Memduh Ömür Harput, Belediye Başkan Vekili Adem Yakacı, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ve gaziler katıldı. Program, şehitler için Kur’an-ı Kerim tilaveti okunması ve duaların edilmesiyle başladı. Ardından, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. Öğrenciler tarafından okunan şiirler, ayrıca 15 Temmuz gecesinde milletin gösterdiği kahramanlık ve fedakarlık üzerine hazırlanan sinevizyon gösterileri ile katılımcılar duygusal anlar yaşadı.

Etkinlik kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı yayın konuşması da izlenerek, katılımcılar tarafından büyük bir dikkatle takip edildi. Bunun ardından, Türkiye genelinde olduğu gibi Altıntaş’taki camilerde de eş zamanlı olarak sela okundu. Bu anlar, katılımcılara duygusal bir bağ kurma fırsatı sundu.

Duaların edilmesiyle sona eren anma programında, 15 Temmuz şehitleri rahmet ve minnetle anılırken, milli birlik ve beraberlik vurgusu ön plana çıktı. Katılımcılar, bu önemli günde bir araya gelerek, ülkenin geleceği için birlik olmanın önemini bir kez daha hatırlamış oldu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin