Kütahya Emet'te Bulunan Bitkin Yavru Kirpi, Ekipler Tarafından Koruma Altına Alındı

Kütahya'nın Emet ilçesinde bitkin halde bulunan yavru kirpi, duyarlı vatandaşların fark etmesiyle Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi.

Kütahya Emet'te Bulunan Bitkin Yavru Kirpi, Ekipler Tarafından Koruma Altına Alındı
Kütahya'nın Emet ilçesinde bitkin halde bulunan yavru kirpi, duyarlı vatandaşların fark etmesiyle Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edildi.

Kütahya'nın Emet ilçesinde, bir grup vatandaş tarafından bitkin halde bulunan yavru kirpi, acil müdahale gerektirdiği anlaşılarak Doğa Koruma ve Milli Parklar Tavşanlı Şefliği’ne ihbar edildi. İhbar sonrası olay yerine intikal eden ekipler, yavru kirpiyi alarak gerekli bakım ve tedavi sürecinin başlatılması için korumaya aldı.

Yetkililer, doğanın korunmasına katkı sağlayan bu duyarlı vatandaşlara teşekkür ederek, yaralı veya bitkin halde bulunan yaban hayvanlarına müdahale edilmeden önce ilgili ekiplerin bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı. Bu tür durumlarda, hayvanların sağlıklı bir şekilde tedavi edilebilmesi için en kısa zamanda Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine haber verilmesi büyük önem taşıdığı ifade edildi.

Emet'te yaşanan bu olay, yaban hayatının korunması konusunda toplumsal duyarlılığın gerekliliğini bir kez daha gözler önüne sererken, vatandaşların çevreye olan duyarlılıkları takdir topladı. Doğal yaşamın korunması noktasında atılan bu adımlar, herkesin dikkat etmesi gereken bir sorumluluk olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin