Kütahya Merkez Turgutlar Köyü'nde Kayıp Hayvanlar Jandarma Dronu ile Bulundu

Kütahya'da kaybolan 68 küçükbaş hayvan ve 5 buzağı jandarma ekiplerinin dron destekli arama çalışmalarıyla bulundu. Hayvanlar, sahiplerine güvenli bir şekilde teslim edildi.

Kütahya Merkez Turgutlar Köyü'nde Kayıp Hayvanlar Jandarma Dronu ile Bulundu
Kütahya'da kaybolan 68 küçükbaş hayvan ve 5 buzağı jandarma ekiplerinin dron destekli arama çalışmalarıyla bulundu. Hayvanlar, sahiplerine güvenli bir şekilde teslim edildi.

Kütahya'nın Merkez ilçesine bağlı Turgutlar köyünde yaşayan H.K., 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak 68 adet küçükbaş hayvanının kaybolduğunu bildirdi. İhbar üzerine, Kütahya İl Jandarma Komutanlığı, Merkez İlçe Merkez Jandarma Karakol Komutanlığı ve Jandarma Asayiş Komando Timleri, bölgedeki kayıp hayvanlar için arama faaliyetlerine başladı.

Jandarma ekipleri, arazide gerçekleştirdikleri tarama ve dron destekli arama faaliyetleri sayesinde kaybolan hayvanları köyün yaklaşık 2 kilometre kuzeybatı yönünde buldular. Kayıp hayvanlar, başarılı bir şekilde sahibine teslim edildi.

Diğer yandan, Tavşanlı ilçesine bağlı Şenlik köyünde R.Ş. isimli bir vatandaş da 112 Acil Çağrı Merkezine başvurarak 5 adet buzağının bahçedeki çitlerden atlayarak kaybolduğunu bildirdi. Bu ihbar sonrasında, Kütahya İl Jandarma Komutanlığı ve Tavşanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bölgeye 2 asayiş timi, 1 istihbarat unsuru ve 2 dron gönderdi.

Arama çalışmalarına köylü vatandaşlar da katıldı. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda kaybolan 5 buzağı, Şenlik ile Eğriöz köyleri arasında bulunan ormanlık alanda sağlıklı bir şekilde bulundu ve sahibine teslim edildi. Bu tür olayların önlenmesi için jandarma ekipleri, bölgede daha sıkı güvenlik önlemleri alınacağını bildirdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin