Kütahya Merkez'de 45 Yıldır "Askıda İftar" Uygulamasıyla İhtiyaç Sahiplerine Yemek Dağıtımı Yapılıyor

Kütahya Merkez'de, 45 yıldır süregelen "Askıda İftar" geleneği çerçevesinde, lokanta sahibi Himmet Çakubay her gün yaklaşık 200 kişiye iftar yemeği sunuyor.

Kütahya Merkez'de 45 Yıldır "Askıda İftar" Uygulamasıyla İhtiyaç Sahiplerine Yemek Dağıtımı Yapılıyor
Kütahya Merkez'de, 45 yıldır süregelen "Askıda İftar" geleneği çerçevesinde, lokanta sahibi Himmet Çakubay her gün yaklaşık 200 kişiye iftar yemeği sunuyor.

Kütahya Merkez'de, Osmanlı'dan günümüze uzanan "Askıda yemek" geleneği, lokanta işletmecisi Himmet Çakubay tarafından 45 yıldır "Askıda İftar" uygulamasıyla yaşatılmaya devam ediyor. Ulu Cami çevresinde ihtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek ulaştıran Çakubay, bu Ramazan ayında hayırseverlerin katkısının sürdüğünü ifade etti. Her gün yaklaşık 200 kişiye iftar yemeği ikram ettiklerini kaydeden Çakubay, Ramazan boyunca hiç boş günlerinin olmadığını belirtti.

Çakubay, 1975 yılından bu yana babasından kalan dükkânda bu geleneği sürdürdüğünü dile getirerek, iftar vakti 4 çeşit yemek sunduklarını açıkladı. "Burası babamdan kalma bir işletme. Hürriyet Caddesi’nde bulunan toptancılar o zaman da destek oluyordu, ancak o dönemde destekler daha azdı. Şimdi hayırsever vatandaşların sayısının arttığını görüyoruz. Bazıları yarım veriyor, biz de iki kişiyi birleştiriyoruz; kimisi ise bir kişinin iftarını tek başına karşılıyor," diye konuştu.

Çakubay, "Elimde bir defter var, hayırseverlerin yaptıkları katkıları oraya kaydediyorum ve sadece ben ulaşıyorum. Bu iş karşılıklı güvene dayanıyor. 45 yıldır burada alan el ile veren eli buluşturuyoruz. Artık bu uygulama geleneksel bir hale geldi," sözleriyle duygularını ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin