Kütahya Simav'da Sağanak Yağışlar Ekili Alanları Sular Altında Bıraktı

Kütahya'nın Simav ilçesinde son üç aydır etkili olan yağışlar, ekili alanları su altında bıraktı. Sel nedeniyle 20 bin dekar tarım arazisi zarar gördü.

Kütahya Simav'da Sağanak Yağışlar Ekili Alanları Sular Altında Bıraktı
Kütahya'nın Simav ilçesinde son üç aydır etkili olan yağışlar, ekili alanları su altında bıraktı. Sel nedeniyle 20 bin dekar tarım arazisi zarar gördü.
Google News'te Abone Ol

Kütahya'nın Simav ilçesinde, son dönemde etkili olan sağanak yağışlar ve yüksek kesimlerdeki karların erimesi, Simav Ovası'nda büyük bir sel felaketine yol açtı. Simav Çayı'nın taşması sonucu sular, ekili alanları sarmalayarak adeta göl haline getirdi. Gölköy Muhtarı Mehmet Türk, yağışların artmasıyla birlikte 20 bin dekarın üzerinde ekili alanın sular altında kaldığını belirtti. Muhtar Türk, "Sel suları sadece tarım alanlarını değil, evleri ve tarımsal işletmeleri de tehdit ediyor" diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti. Yetkililere başvurduklarını ancak henüz bir çözüm üretilmediğini ifade eden Türk, Boğaz Köprüsü'nün taşınması ve Hamzabey bölgesinde yeni bir kanal açılması gerektiğini vurguladı. Selin etkilediği bölgede yaklaşık 5 bin 500 çiftçi ailesinin mağdur olduğunu belirten Türk, borçlarının ertelenmesi ve faizsiz kredi talebinde bulunduklarını sözlerine ekledi. Bu yıl zarar gören arazilerin yeniden ekilmesinin imkansız olduğunu belirten muhtar, acil çözüm beklediklerini ifade etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin