Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde gerçekleştirilen "Orman Benim" kampanyası çerçevesinde, çevre temizliği etkinliği düzenlendi. Bu etkinlik, Türkiye genelinde eş zamanlı olarak iklim değişikliği ve küresel ısınmanın etkisiyle artan orman yangınlarına karşı farkındalık yaratmak amacıyla organize edildi. Etkinliğin sonunda açıklamalarda bulunan Tavşanlı Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, orman varlığının korunmasının ve gelecek nesillere daha yeşil bir dünya bırakmanın önemine vurgu yaptı. Özdemir, "Bu önemli etkinlikte gençlerle bir araya geldik. Ülkemizdeki orman varlığını korumak ve gelecek nesillere miras bırakabilmek adına bu adımı attık. Dünya genelinde ciddi bir iklim değişikliği süreci yaşıyoruz ve bu durum, orman yangınlarının artışına neden oluyor. Amacımız, insan kaynaklı yangınları önlemek için çocuklarımızı ve gençlerimizi doğal alanlara, ormanlara getirerek eğitimler vermek." dedi.
Özdemir, gençlerin bu konuda bilinçlenmesinin gerekliliğine de dikkat çekti. "Ormanlar, sadece estetik bir güzellik değil; birçok hayvan ve bitki türüne ev sahipliği yapan doğal yaşam alanlarıdır. Temiz hava ve su için en büyük değerlerimizdir. Hepimizin bu değerlere sahip çıkması gerekiyor. Bu bilinci tüm vatandaşlarımıza aşılamalıyız." şeklinde konuştu. Etkinlikte emeği geçen Orman İşletme Müdürlüğü ve diğer kurumlara teşekkür eden Özdemir, katılan gençlerin çevre bilinci oluşturma yolunda önemli bir adım attığını belirtti.
Etkinliğe Tavşanlı Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, Orman İşletme Müdürü Serdar Aksu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Raşit Küçükkağnıcı, Gençlik Merkezi Müdürü Mustafa Sert ile orman işletme şefleri ve çok sayıda genç katıldı. Bu tür etkinliklerin devam etmesi ve çevre bilincinin artırılması gerektiği vurgulandı.
