Kütahya’da Öğrencilere Güvenlik Eğitimi Verildi

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, polis ekipleri Şehit Halil İbrahim Öztürk İlkokulu öğrencilerine güvenlik ve trafik kuralları hakkında eğitim verdi.

Kütahya’da Öğrencilere Güvenlik Eğitimi Verildi
Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde, polis ekipleri Şehit Halil İbrahim Öztürk İlkokulu öğrencilerine güvenlik ve trafik kuralları hakkında eğitim verdi.
Google News'te Abone Ol
Tavşanlı İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği ekipleri, İstasyon Mahallesi'ndeki ilkokulu ziyaret ederek öğrencilere kişisel güvenliklerini artırma ve trafik bilinci oluşturma amacıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Ziyaretin temel hedefi, çocukların günlük yaşamda karşılaşabilecekleri riskleri tanımalarını sağlamak ve bu risklere karşı alabilecekleri önlemleri öğretmekti.

Güvenlik Bilinci ve Trafik Eğitimi
Polis ekipleri, özellikle tanımadıkları kişilerle olan etkileşimlerinde dikkat etmeleri gereken noktalar hakkında detaylı bilgiler sundu. Yabancı tehlikesi ile ilgili doğru davranış modelleri aktarılırken, kişisel güvenlik bilincinin önemi vurgulandı. Eğitimin bir diğer önemli kısmı ise trafik güvenliği ve okul servis araçlarının kullanımıydı. Öğrencilere, okul servislerini kullanırken dikkat etmeleri gereken kurallar anlatıldı. Özellikle servise binerken ve inerken uyulması gereken güvenlik önlemlerine dair bilgilendirme yapıldı.

Etkinlik Sonrası Sorular
Program sonunda öğrenciler, akıllarındaki soruları polis ekiplerine yöneltebilme fırsatı buldu. Emniyet yetkilileri, bu tür eğitimlerin çocukların bilinçli ve güvenli bireyler olarak yetişmesine büyük katkı sağladığını belirtti. Bu tür bilinçlendirme faaliyetlerinin, toplumda güvenlik kültürünün gelişmesine yardımcı olacağı ifade edildi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin