Lazkiye'de 14 Yıl Aradan Sonra İlk Yük Treni Seferi Başarıyla Yapıldı

Suriye'de 14 yıl aradan sonra Lazkiye Limanı ile Şam kırsalındaki Adra istasyonu arasında deneme amaçlı yük treni seferi yapıldı.

Lazkiye'de 14 Yıl Aradan Sonra İlk Yük Treni Seferi Başarıyla Yapıldı
Suriye'de 14 yıl aradan sonra Lazkiye Limanı ile Şam kırsalındaki Adra istasyonu arasında deneme amaçlı yük treni seferi yapıldı.

Suriye'de Lazkiye Limanı'ndan Şam kırsalındaki Adra istasyonuna 20 konteynerlik yük taşıyan deneme tren seferi, 14 yıl aradan sonra başarıyla gerçekleştirildi. Söz konusu sefer, Suriye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar ve yapılan görüşmelerin ardından hayata geçirildi. Bu seferle birlikte, liman ile iç bölgeler arasındaki demiryolu taşımacılığı yeniden başlatılmış oldu. Deneme seferine Suriye Demiryolları Genel Kurumu Müdürü Mühendis Osama Haddad, Kara ve Deniz Sınır Kapıları Genel İdaresi Müdürü Kutayba Badawi ve Fransız şirketinin Orta Doğu Müdürü Joseph Dagdag katıldı.

Suriye Demiryolları Genel Kurumu Müdürü Haddad, 14 yıl aradan sonra yapılan bu ilk seferin başarıyla tamamlandığını belirtti. Tren, 20 konteyner yükle hareket etti ve bu sefer, demiryolu hattının işlerliğini ortaya koymuş oldu. Haddad, limanlar ile iç bölgeler arasında demiryolu taşımacılığının yeniden devreye girdiğini ifade ederek, projenin ülke için önemine dikkat çekti. İlk etapta karayolu trafiğini azaltacağını ve taşımacılık maliyetlerini düşüreceğini vurguladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin