Lina Nasif’siz İlk ‘dinlerin Buluşması’ Gerçekleştirildi

Barış ve hoşgörünün şehri Mersin’de 24. Dinler Buluşması etkinliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde gerçekleştirildi.

12 Temmuz 2022 Salı, 19:25
G: 12.07.2022 - 19:28
Lina Nasif’siz İlk ‘dinlerin Buluşması’ Gerçekleştirildi
-

Akbelen Şehir Mezarlığı’nda düzenlenen geleneksel etkinlik bu yıl ilk kez, etkinliğin sembol ismi Lina Nasif’in yokluğunda yapıldı
.
Lina Nasif’siz ilk buluşma

24. Dinler Buluşması Mersin Büyükşehir Belediyesi Akbelen Şehir Mezarlığı’nda gerçekleştirildi. Bir süre önce hayatını kaybeden, etkinliğin yaratıcısı Lina Nasif’siz ilk kez düzenlenen Dinler Buluşması’nda katılımcılar Lina Nasif’i anlattı, onun mirası olan bu etkinliğin devam ettirilmesi için söz verdi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde gerçekleştirilen 24. Dinler Buluşması Ney dinletisi ile başladı. Lina Nasif’in dostlarının konuşmacı olarak yer aldığı ‘Lina Nasif’ video gösterimi ile devam eden etkinliğe Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş, MESKİ Genel Müdür Yardımcısı Seyfettin Atar, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu ve çok sayıda Mersinli katıldı.

Gökbel: “Lina Nasif Mersin için bir semboldü”

Yaptığı konuşmada Lina Nasif’in Mersin’de önemli bir iz bıraktığını ve ebediyete intikal ettiğini hatırlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, “Ama intikal ederken de yüreklerimizde derin izler bıraktı. Dinlerin buluşması etkinliği de Lina Nasif’in yönetmenliğini yaptığı bir etkinlikti. A’dan Z’ye etkinliğin bütün aşamalarında vardı. Hatta sunuculuğunu bile kendisi yapardı. Tüm dinleri buluşturan ve bayramda bir araya getirerek dua etmesini sağlayan bir kişilikti. Lina Nasif Mersin için bir semboldü. Hoşgörü ve insan sevgisi onun en büyük özelliğiydi” şeklinde konuştu.

Tuğcu: “Bu etkinlik, bundan sonra da bu şekilde devam edecek”

24. Dinler Buluşması etkinliğinde bir konuşma yapan Mersin Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu “24.’sünü yaptığımız ve Mersin’in özünü temsil eden bu buluşma ile bugünlerde dünyada çokça ihtiyaç duyulan hoşgörüye, birliğe, beraberliğe hep birlikte katkı sunmaktayız. Bu etkinliği bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin himayesinde gerçekleştirmekteyiz. Ve Lina’ya söz verildiği gibi, bu etkinliğin bundan sonra da bu şekilde devam edeceğini söylemeliyiz. Bunun için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer başta olmak üzere, tüm emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ederim” dedi.

Kokulu: “Lina benim için hem abla, hem kardeş hem de komşumdu”

MEDEKA Kültür Sanat Kurulu Başkanı Vahap Kokulu, Lina Nasif’in kendisi için hem abla, hem kardeş hem de komşu olduğunu belirterek “Onunla Mersin’in sanat, kültür ve üniversite dünyasında çoğu kez yollarımız kesişti. Her ikimiz ve tüm Mersin dostları olarak, Mersin’in zengin barış ve hoşgörü ortamının güçlendirilmesi için yapılan projelerde ve çalışmalarda, bizden destek isteyenlere gönüllü yardımcı olduk, ışık tutmaya çalıştık” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Mersin Rum Ortodoks Kilisesi Pederi Coşkun Teymur, Mersin Cemevi Dedesi Erdoğan Sevim, Mersin İl Müftülüğü Temsilcisi Şemsettin Bulgan ve Latin İtalyan Katolik Kilisesi Pederi Roşan Cordeiro kısa birer konuşma yapıp, temsilcisi oldukları dini inanç doğrultusunda dualar etiler.

24.’sü düzenlenen Dinler Buluşması etkinliği, tüm katılımcıların hep birlikte yaptıkları ‘Evrensel Dua Okuma’ ile son buldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor