Londra'da Kahve Dökme Cezası: Türk Kadına 150 Sterlin Fatura

İngiltere'nin başkenti Londra'da, Türk kökenli Burcu Yeşilyurt, kahvesini kanalizasyona döktüğü gerekçesiyle 150 sterlin para cezası aldı.

Londra'da Kahve Dökme Cezası: Türk Kadına 150 Sterlin Fatura
Burcu Yeşilyurt, Richmond İstasyonu yakınındaki otobüs durağında çevre zabıtaları tarafından 1990 tarihli Çevre Koruma Yasası'nın 33. maddesi kapsamında cezalandırıldı. Ceza kararını duyduğunda şaşırdığını belirten Yeşilyurt, "Gerçekten çok azdı. Arkamı döndüğüm anda üç adam beni takip etmeye başladı ve durdurdular" dedi.

Çevre Suçu ve Cezalar
Sıvı bir maddeyi kanalizasyona dökmenin yasadışı olduğunu bilmediğini ifade eden Yeşilyurt, olayın kendisi için "şok edici" olduğunu dile getirdi. Ayrıca, cezanın orantısız olduğunu ve adaletsiz olduğunu düşündüğünü belirtti. Zabıtalarla yaşadığı anın kendisini "ürkütücü" hissettirdiğini ve işe giderken titrediğini söyleyen Yeşilyurt, otobüs durakları ile çöp kutularına daha fazla uyarı levhası yerleştirilmesi çağrısında bulundu. Henüz cezayı ödemediğini ve belediyeye resmi şikayette bulunduğunu aktardı.

Belediyeden Açıklama
Richmond Belediyesi, yaptığı açıklamada zabıtaların "profesyonel ve tarafsız" davrandığını vurguladı. Ceza kararının belediye politikaları doğrultusunda alındığı belirtilirken, olay anında zabıtaların vücut kamerası görüntülerinin incelendiği ifade edildi. Açıklamada, "Görüntüler, memurların profesyonel davrandığını ve durumu hassasiyetle ele aldığını göstermektedir" denildi. Ayrıca, Richmond’un su yollarını korumak ve sokakları temiz tutmak için kararlı oldukları belirtildi. İngiltere, 1990 tarihli Çevre Koruma Yasası'nın 33. maddesi uyarınca, atıkların kara veya su kirliliğine yol açacak şekilde boşaltılmasını suç saymaktadır.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin