Mahalle Mutfakları Kentin 4 Noktasında Hizmet Veriyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir sosyal belediyecilik örneği daha sunarak bu yılın Mart ayında “Mahalle Mutfakları”nı hizmete kazandırmıştı. “Tenceremiz Paylaşım İçin Kaynıyor” sloganıyla yola çıkan Büyükşehir, sabit ve mobil Mahalle Mutfakları ile kentin dezavantajlı mahallelerindeki yurttaşlara “3 TL’ye 3 çeşit yemeğe ulaşma imkanı” sağlıyordu.

24 Temmuz 2020 Cuma, 09:09
Mahalle Mutfakları Kentin 4 Noktasında Hizmet Veriyor
-

Salgın tedbirleri kapsamında hizmete ara veren Mahalle Mutfakları, yeni normalleşme sürecinde kentin 4 noktasında yeniden hizmete girdi. Yurttaşlar hafta içi her gün 17.00-19.00 saatleri arasında Mahalle Mutfakları’ndan faydalanabiliyor.

Salgın nedeniyle Mahalle Mutfakları’nda hizmete ara verilmişti
Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2020 yılının ilk aylarında Mahalle Mutfakları açacaklarının müjdesini vererek, dezavantajlı mahallelerdeki yurttaşlara “3 TL’ye 3 çeşit yemeğe” ulaşabilme olanağı sunmak istediklerini açıklamıştı. Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı ikinci birleşiminde gündeme gelen Mahalle Mutfakları teklifi meclis üyeleri tarafından oybirliğiyle kabul görmüştü. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Mahalle Mutfakları’nın ilkini Mart ayının ilk haftalarında Toroslar İlçesi Halkkent Mahallesi’nde yer alan Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi yerleşkesinde hizmete açmıştı. Ayrıca 3 mobil Mahalle Mutfağı da kentin çeşitli mahallelerinde konuşlanarak yurttaşlara yemek hizmeti sunmaya başlamıştı.

Mahalle Mutfakları 4 noktada yeniden hizmete girdi
Koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında hizmete yaklaşık 4 ay ara veren Mahalle Mutfakları yeniden açıldı. Büyükşehir’in Aşhanesi’nde pişen yemekler, salgın sürecinde 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan yurttaşlara ulaştı. Pandemi sürecinde 400 binin üzerinde ücretsiz yemek hizmeti sunan Büyükşehir, yeni normalleşme sürecinde Mahalle Mutfakları’nı yeniden hizmete kazandırdı. Yurttaşlar, Toroslar Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’ndeki sabit Mahalle Mutfağı’nın yanı sıra 3 mobil dağıtım aracıyla hafta içi her gün 17.00-19.00 saatleri arasında Akdeniz İlçesi Şevket Sümer Mahallesi ile Toroslar İlçesi Demirtaş ve Kurdali Mahalleleri’nde de 3 TL’ye 3 çeşit yemeğe ulaşabiliyor.

“Yemekleri tek kullanımlık kaselerde ikram ediyoruz”
Büyükşehir Belediyesi Aşhanesi’nde görevli Ulaş Yıldız, yemeklerin tek kullanımlık paketlerle hijyenik koşullarda yurttaşlara ulaştırıldığını belirterek, “Sadece 3 TL gibi cüzi bir rakam karşılığı 3 çeşit yemek veriyoruz. Ana yemek, pilav veya makarna gibi yardımcı yemek, yoğurt, tatlı vb. destekleyici üçüncü üründen oluşan menümüzle vatandaşlarımıza hizmet ediyoruz. Bunların tamamı Aşhanemiz’de üretiliyor. Biz yemekleri vatandaşlarımıza tek kullanımlık kaselerde ikram ediyoruz. Yemeklerimiz Aşhanemiz’de çok kaliteli ürünlerle üretiliyor. Aynı yemekleri burada vatandaşlarımıza ikram ediyoruz” dedi.

“Bütçemi nerdeyse burası dengeliyor”
Toroslar İlçesi Halkkent Mahallesi sakinlerinden 57 yaşındaki Abidin Gözüyılmaz, Mahalle Mutfakları’ndan aldığı yemeklerin bütçesini önemli oranda dengelediğini belirterek, “Vahap Bey’i tek kelimeyle tebrik ediyorum. 3 lira maliyet değil ama vatandaşa yemek şeklinde yapılan yardım çok makbul. Bütçemi neredeyse burası dengeliyor. Pazara gidemiyorsun, bir şeyin yanına yanaşamıyorsun. Nohutun kilosu 9 lira olmuş. Ben buradan nohutlu yemek alacağım ve 3 lira olacak. Şu an sağlanan bu faydayı her belediye yapsa ortalıkta dilenen kalmaz. Bu bir imecedir” diye konuştu.

“Aşırı derecede uygun”
Halkkent Mahallesi sakinlerinden Hasan Erkuş ise salgın sürecinde işini kaybettiğini ve yaşlı annesine bakmak zorunda olduğunu söyledi. Mahalle Mutfakları’nın yaşadığı zorlu süreçte kendisine önemli faydalar sağladığını belirten Erkuş, “Sağ olsun Vahap Başkanımız burayı açmış. Çok uygun. Ekmek zaten 1 lira olmuş. Zaten içindeki ekmekler 1 lira yapar. 2 liraya da yemekler geliyor. Aşırı derecede uygun. Belediye Başkanımız’a teşekkür ederiz bize böyle katkıda bulunduğu için” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tren Seferlerinin Durdurulması Kararı Üzerine, Mersin Büyükşehir Devreye Girdi: Tarsus-Mersin Arasında Seferler Artırıldı
Başkan Seçer, Sözcü Tv’de Başkent Kulisleri’ne Konuk Oldu Mersinlilere Çağrı Yaptı; “Beni Denetleyin”
Tarsus Ticaret Borsası Personelleri, Hizmet İçi Eğitimleri Çerçevesinde İsg Uzmanı Kıymet Uguz Tarafından ‘Temel İş Sağlığı Ve Güvenliği” Konusunda Eğitimi Aldı
Tarsus İlçe İnsan Hakları Kurulu üyeleri Türk Polis Teşkilatı'nın Kuruluş Yıl Dönümü Kutladı
Mersin’de Çocuklar İçin 23 Nisan’ın Ruhuna Yaraşır Bir Festival: 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali
Toplu Taşıma Kooperatifleri İle Bir Toplantı Gerçekleştiren Büyükşehir Zabıta Dairesi Başkanlığı, Yaz Sezonunda Vatandaş Odaklı Hizmet Anlayışını Ön Planda Tutma Hedeflerini Ele Aldı
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti