Malatya'nın Kuluncak ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi'nin 400 milyon TL'lik altyapı yatırımı ile içme suyu sorunu sona erdi. Kuluncak Belediye Başkanı Erhan Cengiz, bu önemli gelişmenin ilçede büyük bir memnuniyet yarattığını dile getirdi. Cengiz, yıllarca süren içme suyu sorununu çözdükleri için mutluluk duyduğunu belirtti. Uzun yıllar boyunca ilçenin yaklaşık yüzde 70'inin içme suyunu marketlerden temin etmek zorunda kaldığını ifade eden Cengiz, "Köyde veya yaylada yaşayanlar bile bu bölgelerde içilebilir su olduğunu düşünebilirlerdi. Ancak, sağlıksız içme suları büyük bir sorun oluşturuyordu. Bu sorunun çözümü, biliyorsunuz ki çok önemliydi. Geçmişte yaşanan sağlık sorunlarının kaynağı, bu sağlıksız sular oluyordu" dedi.
Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü'nün bu sorunu çözme çabalarını takdirle karşılayan Cengiz, "Yüksek arsenik içeren maden kaynaklı sular nedeniyle yaşanan bu sorun, nihayet çözüme kavuştu. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye ekledi.
MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, yaptıkları yatırımların hız kesmeden devam ettiğini vurguladı. "2025 Yılı Yatırım Programı kapsamında yaptıklarımızı değerlendirmek üzere bir araya geldik. 2025 yılı için 4.4 milyar liralık bir yatırım programı açıklamıştık, şu anda 4.5 milyar liranın üzerinde yatırım gerçekleştirdik" dedi. Çeçen, Kuluncak için 372 milyon liralık bir yatırım planladıklarını, ancak bu tutarın 396 milyon liraya ulaştığını belirtti. "Bu, Kuluncak tarihinde MASKİ Genel Müdürlüğü’nün bir yıl içinde gerçekleştirdiği en büyük yatırım olmuştur" şeklinde konuştu.
Çeçen, bu kapsamlı projelerin hayata geçirilmesinin kendileri için büyük bir kazanım olduğunu sözlerine ekledi. 2025 yılına dair tüm çalışmaların detaylarının kamuoyuna açıklanacağı bir toplantı yapılacağını da duyurdu.