Yeşilyurt Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla şehit ve gazi ailelerine önemli bir destek sunuyor. Belediye, nikah işlemlerinde şehit aileleri, gaziler ve gazi yakınları ile dezavantajlı vatandaşlardan ücret talep etmeyecek. Bu uygulama, toplumun hassas kesimlerinin hayatını kolaylaştırmak amacıyla Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit’in talimatı ile hayata geçirilmiştir.
2026 yılı itibarıyla, Yeşilyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde sunulacak bu ücretsiz hizmet için başvuruda bulunacak kişilerin, kimlik belgeleri ile birlikte engel durumunu gösteren rapor veya "şehit-gazi yakını" olduklarını gösteren resmi belgeleri sunmaları gerekecek. Başvurular, Çilesiz Semt Pazarının üst katındaki Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü Nikah İşleri Birimi üzerinden yapılabilecektir.
Vatandaşlar, bu uygulamanın ekonomik destek sağladığı kadar manevi anlamda da büyük bir değer taşıdığını belirterek, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit ve ekibine teşekkürlerini ilettiler. Yeşilyurt Belediyesi, bu adımla sosyal belediyecilik alanında örnek bir uygulama gerçekleştirerek, toplumsal birlik ve dayanışmayı güçlendirmeyi hedefliyor.
Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, kararın toplumsal dayanışma ve gönül belediyeciliğinin bir yansıması olduğunu ifade ederek, “Belediye olarak her vatandaşımızın yanında olmaya, özellikle de hayatın çeşitli alanlarında zorluk yaşayan kesimlere destek vermeye büyük önem veriyoruz. Şehitlerimizin emanetleri, gazilerimiz ve yakınları ile dezavantajlı vatandaşlarımız her zaman değerli. Onların yaşamlarını kolaylaştıracak her türlü hizmet bizim için bir sorumluluktur. Bu nedenle nikah işlemlerinde ücret almama kararı aldık. Yeni hayatlarına adım atan çiftlerimizin mutluluğuna katkı sağlamak bizi de mutlu edecektir” şeklinde konuştu.