Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen '15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü Satranç Turnuvası', Malatya GSİM Satranç Merkezi'nde gerçekleştirildi. Turnuvaya katılan sporcular, çeşitli yaş kategorilerinde kıyasıya bir rekabet içinde yer aldı.
Turnuvanın 8 yaş ve altı kategorisinde Ahmet Kerem Kızıl birinci, Göktuğ Salih Kırcalı ikinci, Burak Mordeniz ise üçüncü oldu. 10 yaş ve altı kategorisinde Batın Arısoy birinciliği elde ederken, Mustafa Arda Gökbulut ikinci, Ebubekir Ali Çavuş üçüncü sırada yer aldı.
14 yaş ve altı kategorisinde Kerem Efe Kaymaz birinci, Bedirhan Tunç ikinci, Aymira Ece Küçük üçüncü olurken, açık kategoride Furkan Aslan birincilik elde etti. Kayra Teker ikinci, Alperen Türkeş Şaşma ise üçüncü sırayı aldı.
Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, bu anlamlı organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkür ederek, sporculara gelecek başarılarının devamını diledi. Turnuva, katılımcılara akıl, strateji ve sabrın önemini bir kez daha hatırlattı.