1962 Malatya doğumlu olan Muharrem Han, ayakkabı tamirciliğine 16 yaşında başladı. "Babam hem devlet memuruydu hem de bu işi yapıyordu. Ben de onun yanında yetiştim" diyen Han, mesleğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Uzun yıllar boyunca edindiği tecrübelerle, gençlere meslek öğrenmelerinin önemini vurguladı.
Deprem sürecinde iş yerlerinin zarar gördüğünü anlatan Han, devletin ve yetkililerin hızlı müdahalesi sayesinde yaraların sarıldığını belirtti. "İş yerlerimizi kısa sürede yaptılar. TOKİ konutları da hızlı bir şekilde teslim edildi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun" şeklinde konuştu.
Çırak Sorunu
Mesleğin en büyük sorunlarından birinin çırak yetişmemesi olduğunu ifade eden Han, "Türkiye genelinde çırak yok denecek kadar az. Herkesin bir meslek sahibi olması gerekiyor. Küçük yaşta öğrenilirse daha iyi olur" dedi. Gençlerin üniversite dışında da bir meslek öğrenmeleri gerektiğine vurgu yaptı.
Ayakkabı tamirine olan talebin zamanla değiştiğini belirten Han, "Eskisi kadar yoğunluk yok. Genelde ayakkabılar bakıma geliyor" şeklinde ifade etti. Bu değişimin, insanların alışkanlıklarının yanı sıra ekonomik durumlarla da ilgili olduğunu düşündüğünü ekledi.
