Malatya'da Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Gelecek İçin Önemli Projeleri Hayata Geçiriyoruz Dedi.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Er, eğitimdeki geçmiş deneyimlerini paylaştı ve Türkiye’nin son 25 yıldaki gelişimine vurgu yaptı.

Malatya'da Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Gelecek İçin Önemli Projeleri Hayata Geçiriyoruz Dedi.
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde öğrencilerle bir araya gelerek projeleri hakkında bilgi verdi. Başkan Er, eğitimdeki geçmiş deneyimlerini paylaştı ve Türkiye’nin son 25 yıldaki gelişimine vurgu yaptı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, Selahaddin Eyyubi Anadolu İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret ederek burada öğrencilerle bir araya geldi. Ziyaret sırasında öğrencilerle bir söyleşi gerçekleştiren Başkan Er, eğitim hayatında yaşadığı tecrübeleri aktardı. İmam hatip okullarından mezun olan öğrencilerin üniversite hayatındaki başarılarını örnek gösteren Başkan Er, "Üniversiteye başladığımız yıllarda, imam hatiplerden gelen öğrencilerin başarılı olduğunu gördük; ancak o dönemde bu öğrencilerin üniversiteye geçişinde bazı sıkıntılar yaşanıyordu. 28 Şubat süreciyle birlikte meslek liselerine yönelik büyük engeller konuldu. Bu durum, sadece bireyleri değil, Türkiye’nin geleceğini de olumsuz etkiledi" dedi.

Başkan Er, Türkiye’nin son 25 yılda önemli gelişmeler kaydettiğini belirterek, "Artık bilişim, teknoloji ve savunma sanayii alanlarında söz sahibi bir ülke haline geldik. Türkiye, sadece bulunduğu bölgede değil, dünya genelinde de stratejik bir konuma yükseldi" ifadelerini kullandı.

Başarı İçin Çalışmak Gerek

Öğrencilik döneminde çalışmanın önemine dikkat çeken Başkan Er, "Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Çalışırsanız başarırsınız" şeklinde tavsiyelerde bulundu. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak göreve geldiğinde, "Malatya’da en son insanımız kalıcı konutuna ve iş yerine erişinceye kadar bize durmak, yorulmak yasak" düsturunu benimsediklerini vurguladı. Başkan Er, Cumhurbaşkanı’nın liderliğinde deprem bölgesinde hızlı bir şekilde yaraları sardıklarını ifade etti.

Malatya'da yapılan büyük operasyonlarla birlikte 124 bin bağımsız bölümün yükseldiğini belirten Başkan Er, "Malatya’nın geleceğine yönelik çok ciddi projeleri hayata geçiriyoruz. Depremin yaralarını sarmanın yanı sıra, geleceğin Malatya’sını inşa ediyoruz" dedi.

Spor ve Kütüphane Yatırımları

Malatya’da 4 milyar liralık gençlik ve spor yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Er, "Şehrin her köşesinde spor tesisimiz var. 6 büyük spor kompleksi inşa ediyoruz ve 50 civarında spor tesisi daha yapıyoruz. Ayrıca, 10’un üzerinde kütüphane inşa ediyoruz. Belediyemiz bünyesinde ise bölgenin en büyük kütüphanesini kuruyoruz. Bilim Merkezi’nin yapımına da yakında başlanacak" şeklinde konuştu.

Okul Müdürü Muhammed Uykun, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e teşekkür ederek, öğrencileri geleceğe en iyi şekilde hazırlamak için tüm paydaşlarla birlikte çalıştıklarını dile getirdi. Ziyaret kapsamında Başkan Er, okula spor malzemesi desteğinde de bulundu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin