Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü ve Malatya Down Sendromlular Derneği iş birliğiyle başlatılan "Altın Kalpler Mutfağından Gülen Yüzlerle Servis Projesi" kapsamında +1 Üniversite programı açıldı. Bu program, Gülen Yüzler Kafe'deki down sendromlu bireylerin, ayda iki gün Kale Turizm ve Otel İşletmeciliği Meslek Yüksekokulu'nda eğitim almalarını sağlayacak.
Programa, Kale Kaymakamı İsmail Hakkı Batı, Kale Belediye Başkanı İhsan Özbay, MTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, Malatya Down Sendromlular Derneği Başkanı Nursel Vardı ve çok sayıda down sendromlu birey ile aileleri katıldı. Açılışta konuşan MTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Erdem, özel bireylere yönelik çalışmalara her geçen gün daha fazla yer verdiklerini belirtti ve "Malatya Turgut Özal Üniversitesi olarak son üç yıldır bu tür etkinlikler düzenlemeye çalışıyoruz. Bugün de Gülen Yüzler Kafe'deki kardeşlerimiz mutfağımızla buluşuyor." dedi.
Malatya Down Sendromlular Derneği Başkanı Nursel Vardı, projenin down sendromlu bireyler için önemli katkılar sunacağını ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti. Vardı, "İki yıldır sadece Gülen Yüzler Kafe’de olanlar değil, down sendromlu 16 yaşını tamamlamış bireylerimiz ayda iki gün Kale’de eğitim alabilecek. Bu eğitimle çocuklarımız, Gülen Yüzler Kafe'de daha iyi hizmet sunabilecek." şeklinde konuştu.
Program, konuşmaların ardından down sendromlu bireylerin sportif ve sahne gösterileriyle sona erdi.
