Aktif Eğitimciler Sendikası Malatya Şube Başkanı Fatih Yanardağ, eğitim çalışanlarının karşılaştığı sorunlara ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yanardağ, çocuk bakımının eğitim çalışanları için önemli bir sorun olduğunu belirterek, çocuk bakım odasının ihtiyaç duyulduğunu vurguladı. Eğitim çalışanlarının ailevi problemler yaşamaması ve performanslarının olumsuz etkilenmemesi için güvenilir bir çocuk bakımı sağlanması gerektiğini ifade etti.
Çocuk bakımının, özellikle ailelerinden uzakta görev yapan öğretmenler için önemli bir kaygı kaynağı olduğuna dikkat çeken Yanardağ, bu tür sorunların eğitim verimliliğini etkilediğini belirtti. Yanardağ, çocukların sosyalleşme becerilerinin gelişmesi için kreş ve anaokullarının önemli olduğunu, bu nedenle çocuk bakım odalarının oluşturulmasının gerekliliğini vurguladı.
Eğitim çalışanlarının çocuk bakım odasına ihtiyacı olduğunu ortaya koyan bir anket sonuçlarına göre, 1869 eğitim çalışanından %96'sı çocuk bakım odası yapılması gerektiğini belirtmiştir. Yanardağ, bu durumu göz önünde bulundurarak çözüm önerileri sundu.
Çözüm Önerileri
Yanardağ, çocuk bakım sorunlarının çözülmesi için okullarda bir dersliğin çocuklar için ayrılmasının ve gerekli personelin görevlendirilmesinin uygulanabilir bir çözüm olduğunu ifade etti. Ayrıca, okul öncesi çağda olan çocuklar için bakım odalarının açılması gerektiğini, bu alanda halk eğitim merkezleri ile işbirliği yapılabileceğini söyledi. Mesleki ve teknik liselerde okuyan öğrencilere uygulama eğitimi verilerek hem bakıcı maliyetlerinin düşürülebileceği hem de öğrencilere tecrübe kazandırılabileceği belirtildi. Yanardağ, ilgili yönetmeliklerin gözden geçirilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Kaynak: Mersin Haber + IHA