Malatya'da Menopoz Okulu'nda Kadın Sağlığına Yönelik Eğitimler Sürüyor

Malatya'da Menopoz Okulu, kadınların menopoz sürecine uyumlarını sağlamak ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla ücretsiz eğitimler sunmaya devam ediyor. Eğitimler, kadın doğum uzmanları, psikologlar, diyetisyenler ve diğer sağlık profesyonelleri tarafından gerçekleştiriliyor.

Malatya'da Menopoz Okulu'nda Kadın Sağlığına Yönelik Eğitimler Sürüyor
Malatya'da Menopoz Okulu, kadınların menopoz sürecine uyumlarını sağlamak ve yaşam kalitelerini artırmak amacıyla ücretsiz eğitimler sunmaya devam ediyor. Eğitimler, kadın doğum uzmanları, psikologlar, diyetisyenler ve diğer sağlık profesyonelleri tarafından gerçekleştiriliyor.
Google News'te Abone Ol

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Menopoz Okulu, kadınların menopoz döneminde karşılaşabilecekleri zorlukları aşmalarına yardımcı olmak amacıyla çeşitli eğitim programları sunmaktadır. Menopoz süreci, yumurtalık aktivitelerinin azalmasıyla birlikte adet döngüsünün sona ermesiyle ortaya çıkan doğal bir dönemdir. Bu süreçte kadınlar, farklı belirtilerle karşılaşabilmektedir. Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fatih Yiğit, Türkiye'de menopoz yaşının ortalama 48 ila 52 arasında değiştiğini belirtmektedir.

Menopoz sürecinin belirtileri arasında ateş basması, gece terlemeleri, halsizlik, yorgunluk, duygu durum değişiklikleri, anksiyete gibi durumlar yer almaktadır. Op. Dr. Yiğit, bu belirtilerin her kadında farklı şiddet ve süreyle seyredebildiğini ifade ederek, menopozun her kadında farklı bir seyir izleyebileceğine dikkat çekmiştir. Bu nedenle kadınların bu süreci daha sağlıklı bir şekilde geçirebilmeleri için Menopoz Okulu'nda verilen eğitimler oldukça önemlidir.

Eğitimlerde, kadın doğum uzmanı, psikolog, diyetisyen, fizyoterapist, diş hekimi, ebe ve hemşireler tarafından kadınlara bilgi ve danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır. Menopoz sürecinin bireysel algılar, kültürel yapı ve psikososyal durum ile şekillendiğini belirten Op. Dr. Yiğit, bazı kadınlarda olumsuz tutum ve davranışlara yol açabileceğini vurgulamıştır. Sağlık profesyonelleri tarafından verilen eğitimlerle kadınların bilgi eksiklikleri giderilmekte ve menopoza yönelik tutumlar olumlu yönde değiştirilmektedir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin