Mamak'ta Gençlere Yönelik Madde Bağımlılığı Semineri Yapıldı

Mamak Belediyesi, gençleri madde bağımlılığı tehlikeleri konusunda bilgilendirmek amacıyla seminerler düzenliyor. İlk seminer, Ahmet Yesevi Bilgi Evi’nde gerçekleştirildi.

Mamak'ta Gençlere Yönelik Madde Bağımlılığı Semineri Yapıldı
Mamak Belediyesi, gençleri madde bağımlılığı tehlikeleri konusunda bilgilendirmek amacıyla seminerler düzenliyor. İlk seminer, Ahmet Yesevi Bilgi Evi’nde gerçekleştirildi.
Google News'te Abone Ol

Mamak Belediyesi, madde bağımlılığı riskine karşı gençleri bilgilendirmek için bir dizi seminer başlattı. Türkiye’de madde kullanım yaşının 13’e düştüğüne dikkat çeken belediye, bu konuda eğitim gören gençlere yönelik ilk semineri Ahmet Yesevi Bilgi Evi’nde gerçekleştirdi. Sosyal Hizmet Uzmanı Hilal Gürpınar, seminerde bağımlılık yapan maddelerin etkileri ve zararları hakkında bilgi verdi. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Gürpınar, gençleri uyuşturucu maddelerden koruma yollarını aktardı. Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, bağımlılıkla mücadelede ailelerin ve toplumun sorumluluğuna vurgu yaptı. Akgül, çocukların davranış değişikliklerinin dikkatle izlenmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, çocukların enerjilerini sağlıklı alanlara yönlendirme hedefinde olduklarını ifade etti. Gürpınar, madde bağımlılığının biyolojik, sosyal ve ruhsal boyutlarıyla bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayarak, öğrencileri uyuşturucu ve bağımlılık yapan maddeler hakkında bilgilendirdi. Alkolün de bağımlılığa zemin hazırladığını belirten Gürpınar, ilaçların yalnızca doktor tavsiyesi ile kullanılması gerektiğini hatırlattı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin