Manavgat’ta 13. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Feyzullah Aktürk'ün zaferiyle sona erdi.

Manavgat'ta düzenlenen 13. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Başpehlivanlık kemerini Feyzullah Aktürk kazanırken, etkinlikte yer alan diğer önemli isimler de dikkat çekti.

Manavgat’ta 13. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, Feyzullah Aktürk'ün zaferiyle sona erdi.
Manavgat'ta düzenlenen 13. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Başpehlivanlık kemerini Feyzullah Aktürk kazanırken, etkinlikte yer alan diğer önemli isimler de dikkat çekti.

CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin ikinci etabı olan "Akdeniz’in Kırkpınar’ı" olarak adlandırılan Manavgat Belediyesi 13. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri, İlıca Er Meydanı’nda 8 Mayıs Cuma günü başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yaklaşık 2 bin pehlivan, er meydanında kıyasıya mücadele etti. Başpehlivanlık boyunda ise 72 güreşçi yer aldı. Finalde, Ali Gürbüz ile Feyzullah Aktürk karşı karşıya geldi. Karşılaşma, normal sürede eşitlik sağlanınca puanlamaya taşındı. Puanlama bölümünde Aktürk, rakibini yenerek altın kemeri kazandı. Mustafa Taş ve Serhat Elvan ise üçüncülüğü paylaştı. Güreşlerin sona erdiği günde, Antalya Valisi Hulusi Şahin, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş ve diğer yetkililer etkinliği izledi. Tribünler güreşseverlerle doldu ve gün boyunca süren müsabakalar büyük ilgi gördü.

Ağalık İhalesinin Kazananı

Geleneksel ağalık ihalesi de etkinlikte büyük heyecan yarattı. İhaleyi, Seaden Hotelleri sahibi Hasan Özden kazandı. Özden, 13 milyon liralık teklif vererek güreş ağalığı unvanının sahibi oldu.

Aktürk'ün Şampiyonluk Yolu

Başpehlivan Feyzullah Aktürk, turnuva boyunca sergilediği performansla dikkat çekti. İlk olarak Rıza Yıldırım, ardından Ertuğrul Dağdeviren ve Tolga Turan’ı yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Erkan Taş’ı geride bırakan Aktürk, yarı finalde Serhat Elvan karşısında galip gelerek finale adını yazdırdı. Finalde Ali Gürbüz’ü de puanlamada geçerek şampiyonluk ipini göğüsledi.

Teşekkür Mesajı

Manavgat Belediye Başkan Vekili Av. Mehmet Çiçek, organizasyonun sonunda yaptığı açıklamada, etkinliğin başarılı bir şekilde tamamlanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Çiçek, Manavgat’ın yağlı güreş geleneğinin önemine vurgu yaparak, "Üç gün boyunca er meydanında ata sporumuzun en güzel örneklerini izledik. Türkiye’nin dört bir yanından gelen pehlivanlarımız, centilmence mücadele ederek bizlere muhteşem anlar yaşattı. Manavgat Belediyesi olarak bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. 13. Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm kurumlarımıza, federasyonumuza ve sponsorlarımıza teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü ise tribünleri dolduran, er meydanını yalnız bırakmayan vatandaşlarımıza ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin