MATSO Başkanı Seydi Tahsin Güngör, yaklaşan turizm sezonunun hazırlıkları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Turizm sektörünün, Manavgat ve çevresindeki işletmeler için kritik bir noktada olduğunu belirten Güngör, bu yıl Antalya'nın toplamda 18 milyon turist hedeflediğini hatırlatarak, Manavgat'ın bu hedefin yaklaşık 6 milyonunu karşılamasını beklediklerini dile getirdi. Güngör, finansman desteği olmadan bu hedeflere ulaşmanın zor olacağını ifade etti.
Güngör, konaklama tesisleri, yeme-içme ve diğer birçok sektör için sağlanacak finansmanın, bölgedeki ekonomik canlılığı artıracağını vurguladı. Turizmin, Manavgat'ın ve çevresinin ekonomik yapısında önemli bir rol oynadığını belirten Güngör, "Turizmde yaşanacak hareketlilik, ticareti, istihdamı ve üretimi olumlu yönde etkilemektedir." dedi.
Başkan Güngör, mevcut ekonomik koşulların, özellikle sezon öncesi hazırlıkların zorluğunu artırdığını belirterek, işletmelerin yenileme, bakım ve personel istihdamı gibi konularda finansman desteğine ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Güngör, uygun faiz oranlarıyla uzun vadeli kredi imkanlarının sağlanmasının önemli olduğunu ekledi.
MATSO olarak, turizm ve diğer sektörlerdeki işletmelerin finansmana erişimini kolaylaştırmak için ilgili kurumlarla görüşmelere devam ettiklerini belirten Güngör, "Amacımız, sezon öncesinde işletmelerimizin elini güçlendirmek ve Manavgat'ın turizm potansiyelini en üst seviyede değerlendirmektir." şeklinde konuştu.