Manisa İHH, Ramazan’da Kazakistan ve Arakan'a Yardım Gönderiyor

İHH, Manisalı hayırseverlerin yardımlarını Kazakistan ve Arakan'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için hazırlıklarını sürdürüyor.

Manisa İHH, Ramazan’da Kazakistan ve Arakan'a Yardım Gönderiyor
İHH, Manisalı hayırseverlerin yardımlarını Kazakistan ve Arakan'daki ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için hazırlıklarını sürdürüyor.
Google News'te Abone Ol

İnsani Yardım Vakfı (İHH), Manisalı hayırseverlerin destekleriyle bu Ramazan ayında Kazakistan ve Myanmar'daki Arakanlı Müslümanlara yardım ulaştırmayı planlıyor. İHH Manisa Başkanı Necmettin Okumuş, Arakan'da, Dernek Başkan Yardımcısı Halil Uysal ise Kazakistan'da ihtiyaç sahiplerine Manisalıların yardımlarını ulaştıracak.

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, İHH'nın bu ülkelerde ihtiyaç sahiplerine ve yetimlere erzak dağıtımı yapması bekleniyor. 1992 yılında gönüllü faaliyetlerle başlayan İHH, 1995'te kurumsallaşarak 5 kıtada 120 ülkeye ulaşmayı başardı ve hayır köprüsü görevini sürdürüyor. İHH, Ramazan boyunca hayırseverlerin yardımlarını muhtaç ve yetimlere ulaştırma hazırlıklarını tamamlamak üzere.

Necmettin Okumuş, “Yardımlarımızın öneminin farkındayız. Özellikle Myanmar'daki Arakan zulmü karşısında kardeşlerimize yardımlarımızı ulaştırmak çok değerli. Uluslararası kuruluşların sessiz kaldığı bu duruma kayıtsız kalmamalıyız. Bizler, din, ırk ya da mezhep gözetmeksizin bu yardımları yapmalıyız.” şeklinde konuştu. Okumuş, hayırseverlerden destek beklediklerini vurguladı.

Halil Uysal ise, 30 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında Manisa Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü önünde bir kermes düzenleyeceklerini belirterek, “Kermesimizden elde edilecek gelir, Manisa'daki ihtiyaç sahibi aileler ve mülteciler için kullanılacak. Tüm Manisalı hemşehrilerimizi kermesimize katkı vermeye davet ediyoruz.” dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin