Manisa Perşembe Pazarı'nda 500 Araç Kapasiteli Otopark Yapımı Başladı.

Manisa'nın Perşembe Pazarı'nda yapılan yeni düzenlemeyle 500 araçlık otopark inşa ediliyor. Çalışmalar tamamlandığında otoparkın ilk bir saati ücretsiz olacak ve vatandaşların araçlarını güvenli bir şekilde park etmelerine olanak tanıyacak.

Manisa Perşembe Pazarı'nda 500 Araç Kapasiteli Otopark Yapımı Başladı.
Manisa'nın Perşembe Pazarı'nda yapılan yeni düzenlemeyle 500 araçlık otopark inşa ediliyor. Çalışmalar tamamlandığında otoparkın ilk bir saati ücretsiz olacak ve vatandaşların araçlarını güvenli bir şekilde park etmelerine olanak tanıyacak.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Perşembe Pazarı'nda başlattığı sıcak asfalt çalışmaları ile hem pazar yerini modern bir görünüme kavuşturmayı hem de 500 araç kapasiteli otopark alanını kentin hizmetine sunmayı hedefliyor. Çalışmalar tamamlandığında, pazarın kurulmadığı günlerde otopark olarak kullanılacak alanın ilk bir saatinin ücretsiz olması planlanıyor. Bu düzenleme ile hem bölgedeki otopark ihtiyacının karşılanması hem de şehir trafiğinin rahatlatılması amaçlanıyor.

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Yol Yapım Şube Müdürlüğü ekipleri, 15 bin metrekarelik alan üzerinde yürütülen çalışmalarda pazar yerinin zemin kalitesini yükseltmeyi amaçlıyor. Bu sayede, pazarcı esnafı ve vatandaşlar için daha güvenli ve konforlu bir kullanım alanı oluşturulması hedefleniyor. Çalışmaların, pazar günleri dikkate alınarak 1 ila 1,5 hafta içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, yapılan çalışmalara ilişkin, “Perşembe Pazarı alanında yürüttüğümüz sıcak asfalt çalışmaları, bölgedeki otopark ihtiyacını önemli ölçüde karşılayacak ve şehir trafiğine nefes aldıracak. İlk bir saati ücretsiz olacak otoparkımız sayesinde vatandaşlarımız araçlarını güvenle park edebilecek. Pazarcı esnafımız ve vatandaşlarımız da alışverişlerini daha modern bir ortamda yapma imkanı bulacak. Manisa’nın ihtiyaçlarına çözüm üretmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Yol Yapım Şube Müdürü Mehmet Oral ise, çalışmaların pazar günleri nedeniyle oluşabilecek program değişikliklerini de dikkate alarak sürdürüldüğünü ifade etti. Ayrıca, MASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin bölgede rögar, yağmur suyu ve pazarcı esnafının kullandığı su hatlarına yönelik altyapı çalışmalarını eş zamanlı olarak devam ettirdiği belirtildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin