Etkinlik kapsamında Salihli Kaymakamı Ali Güldoğan, Belediye Başkanı Mazlum Nurlu, İlçe Emniyet Müdürü Bircan Baycan ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Doğukan Karaaslan, Ege Bölgesi Romanları Roman Kültür Koruma ve Yaşatma Derneği’ni ziyaret etti. Bu ziyaret, Roman toplumunun kültürel değerlerine ve toplumsal önemine dikkat çekmeyi amaçlıyordu.
Kaymakam Güldoğan, ziyarette Roman vatandaşlarla samimi bir sohbet gerçekleştirerek, onların taleplerini ve önerilerini dinledi. Güldoğan, Romanların toplumun ayrılmaz bir parçası olduğunu belirterek, bu anlamlı gün vesilesiyle birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularının güçlenmesine vurgu yaptı.
Ziyaret sırasında devletin her zaman vatandaşların yanında olduğunu ifade eden Kaymakam, kamu hizmetlerine erişim konusunda her türlü desteğin sağlanacağını belirtti. Bu durum, Roman vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama noktasında önemli bir adım olarak değerlendirildi.
Kaymakam Ali Güldoğan, tüm Roman vatandaşların 8 Nisan Dünya Romanlar Günü’nü kutlayarak, sağlık, huzur ve mutluluk dileklerini iletti. Bu vesileyle, toplumda dayanışma ve yardımlaşma duygularının pekişmesi hedeflendi.
