Manisa Salihli'de Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Tarım Bölgesi Kuruldu

Manisa Salihli'de gerçekleştirilecek jeotermal tarım yatırımı ile yılda 96 bin ton meyve ve sebze üretimi hedefleniyor. Yatırımın 3 bin 500 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Manisa Salihli'de Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Tarım Bölgesi Kuruldu
Manisa Salihli'de gerçekleştirilecek jeotermal tarım yatırımı ile yılda 96 bin ton meyve ve sebze üretimi hedefleniyor. Yatırımın 3 bin 500 kişiye istihdam sağlaması bekleniyor.

Manisa'da tarım ile jeotermal enerjiyi birleştiren önemli bir adım atıldı. Manisa Valiliği, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yürüttüğü projeler doğrultusunda Salihli'de kurulacak Jeotermal Kaynaklı Sera Tarıma Dayalı İhtisas Organize Tarım Bölgesi'nin (OTB) 29 Haziran 2026 itibarıyla tüzel kişilik kazandığını duyurdu.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 2 milyon metrekarelik bir alanda gerçekleştirilecek olan bu organize tarım bölgesinde yüksek teknolojili jeotermal seraların bulunacağı belirtildi. Projenin tam kapasite ile çalışmaya başlamasıyla birlikte yaklaşık 3 bin 500 kişiye istihdam sağlanması öngörülüyor.

Ayrıca, yatırım sonucunda yıllık 80 bin ila 96 bin ton yaş meyve ve sebze üretimi yapılması planlanmaktadır. Üretilen ürünlerin hem iç pazarda hem de ihracatta önemli bir yer bulması bekleniyor.

Projenin ekonomiye sağlayacağı katkının yıllık 2,5 ila 3 milyar lira arasında olacağı ifade edildi. Bu yatırım ile Manisa'nın jeotermal seracılık alanında Türkiye'nin önde gelen üretim merkezlerinden biri haline gelmesi amaçlanıyor.

Manisa Valiliği, "Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve Organize Tarım Bölgesi'nin kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bu önemli yatırımın ilimiz ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin