Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde, son zamanlarda artan un, enerji ve işletme maliyetleri sebebiyle ekmek, simit ve poğaça fiyatlarında yeni bir düzenleme yapıldı. Bu yeni tarifeye göre, 230 gram ekmek daha önce 15 TL'den satılırken, bu fiyat 20 TL'ye yükseltildi. Aynı şekilde 100 gram simit ve poğaçanın fiyatı da 15 TL'den 20 TL'ye çıkarıldı.
Fırın işletmecileri, son dönemdeki maliyet artışlarının fiyat düzenlemesini zorunlu hale getirdiğini ifade etti. Zamlı fiyatların, ilçedeki tüm satış noktalarında uygulanmaya başladığı bildirildi. Bu durum, günlük tüketimde önemli bir yer tutan ekmek ve unlu mamullerin fiyatlarını doğrudan etkiledi ve vatandaşların alışverişlerinde değişikliklere sebep oldu.
Vatandaşlar, artan fiyatlarla birlikte ekmek ve simit alımında dikkatli davranmak zorunda kalacaklarını dile getiriyor. Fırıncılar ise, maliyetlerin yükselmesiyle birlikte bu fiyat artışının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Sarıgöl'deki fırınlarda yeni fiyatların uygulanması, bölgedeki ekonomik durumu da etkileyecek gibi görünüyor.
