Manisa'nın Sarıgöl ilçesine bağlı Aşağıkoçaklar Mahallesi'nde üzüm üretimi hızla devam ediyor. Üretici Musa Topdemir, 2025 yılının son üzümlerini hasat ederek, her yıl olduğu gibi bu yıl da yeni yılda taze üzümleri satmayı başardı. Edinilen bilgilere göre, Sarıgöl Ovası'nda uygulanan geç hasat ve dalında muhafaza yöntemleri, üreticilere büyük avantaj sağlıyor.
Topdemir, bağlarında özenle muhafaza ettiği üzümleri yeni yılın ilk günlerinde pazara sundu. "Kış üzümü kesimimiz devam etmekte. Kral sofralarını, masaları süsleyen ve dilek tutan gençlerimizin dilekleri inşallah kabul olacak bu üzümlerle," diyen Topdemir, 2026 yılında da sofraları süsleyecek kaliteli üzümleri üretmeye devam edeceğini belirtti.
Sarıgöl'de son yıllarda dalında üzüm muhafazası yapan üretici sayısının artması, bu uygulamanın hem üreticilere ekonomik katkı sağladığını hem de Sarıgöl üzümünün kalitesini artırdığını ifade eden yetkililer, bu durumun bölgede tarımsal üretimi olumlu yönde etkilediğine dikkat çekti. Bu sayede, Sarıgöl'deki üzüm kalitesinin yanı sıra, üreticilerin gelir düzeylerinin de arttığı belirtiliyor.