Manisa'nın Soma ilçesinde, 13 Mayıs'ta yaşanan maden faciası sonrası ilk anneler günü, kaybın acısını yaşayan kadınlar için unutulmaz bir hüzünle geçti. Kırkağaç'taki şehitlikte bir araya gelen anneler, oğullarının mezarlarını ziyaret ederek duygusal anlar yaşadı. 31 yaşında maden kazasında yaşamını yitiren Hakan Uçkun'un annesi Sevgül Uçkun, gelini Sibel Uçkun ve torunu Hakan Ömer ile birlikte oğlunun mezarını ziyaret etti. Acılı anne, "Geçen yıl bana çiçek almıştı ama bu yıl o yok. Oğlumun adını Hakan koyduk, yaşatmak istiyoruz," diyerek gözyaşlarını tutamadı.
Hakan Uçkun’un eşi Sibel Uçkun da, "Oğlum bana çiçek veriyor ama eşim yok. Onu rüyalarımda görüyorum, unutmadım," şeklinde duygularını ifade etti. Minik Hakan Ömer’in mezar taşına sarılması ise izleyenleri derinden etkiledi.
Diğer bir maden şehidi Dursun Demircan’ın eşi Figen Demircan ve oğlu İbrahim de anneler gününde şehitliği ziyaret etti. Eşinin mezarı başında Yasin-i Şerif okuyan Figen Demircan, "Geçen yıl birlikte pikniğe gitmiştik, şimdi boynumuz bükük. Cennette buluşmayı umuyorum," diyerek gözyaşlarına boğuldu.