Edinilen bilgilere göre, gece yarısından itibaren etkisini artıran sağanak yağışlar, Bakırçay'ın yatağından çıkarak çevre yerleşim alanlarını tehdit etti. Özellikle Soma ilçesinin İstasyon Mahallesi'nde, bazı sokaklarda su seviyesinin yükselmesiyle birlikte hem araç hem de yaya trafiğinde aksaklıklar yaşandı.
Taşkın nedeniyle birçok evin ve iş yerinin zemin katlarına su girmesi, bölgedeki yaşamı olumsuz etkiledi. Bu süreçte, belediye ekipleri hemen tahliye ve temizlik çalışmalarına başladılar. Ayrıca, vatandaşların su baskınlarına karşı tedbirli olmaları konusunda uyarılar yapıldı.
Yetkililer, yağışların aralıklarla devam edebileceğini belirterek, özellikle dere ve çay yataklarına yakın bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli olmalarını ve gerekli önlemleri almalarını tavsiye etti.
