Yangın, Turgutlu ilçesi Altay Mahallesi Dumlupınar Sokak'taki 3 katlı bir apartmanın birinci katında başladı. Sabah saatlerinde alevleri gören komşular, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine, olay yerine hızla itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
İtfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken bir yandan da balkondan daireye girerek içerideki durumu kontrol etti. Ekipler, evde bulunan 88 yaşındaki Mustafa Gökmen’in cansız bedeniyle karşılaştı. Edinilen bilgilere göre, yaşlı adam yangın sırasında balkona çıkmaya çalışırken fenalaşıp yere yığılmış.
İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu yangın kontrol altına alındı. Ancak, apartmanın birinci ve ikinci katlarında maddi hasar oluştu. Gökmen’in cenazesi, olay yerindeki incelemelerin ardından Turgutlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemediği için olayla ilgili inceleme ve soruşturma başlatıldı.
